Un italian a câștigat etapa întâi a Turului Ciclist al României

Alex Buttazzoni nu s-a "sufocat" nici la 40 grade Celsius

480
Alex Buttazzoni nu s-a
Italianul Alex Buttazzoni, de la echipa Cycling Team Friuli, a câștigat prima etapă a Turului Ciclist al României, competiție ajunsă, în 2009, la ediția nr. 46. Caravana s-a pus în mișcare de la Constanța, având de parcurs distanța de 178 de kilometri,
pe traseul Hârșova - Brăila.

Rutierul italian Alex Buttazzoni, specialist al curselor de velodrom, a fost secondat de conaționalul său Rino Zampilli, sportiv legitimat însă la echipa bulgară Hemus 1896 Troyan, iar poziția a treia i-a revenit lui Daniel Petrov, de la aceeași grupare sud-dunăreană.
"S-au obținut timpi foarte buni, deși spor-tivii au avut de suferit din cauza căldurii sufocante. Și pentru mine este o premie-ră să asist la o cursă disputată pe o temperatură de aproximativ 40 de grade Celsius. Competiția este bine organizată", a declarat Javier Bilbao, comisarul spaniol al Uniunii Cicliste Internaționale.
Ca urmare a rezultatelor înregistrate, rutierul grec al echipei SP Tablewere-Gatsoulis Bikes, Ioannis Tamouridis, câștigător al prologului din stațiunea Mamaia, poartă tricoul galben (pentru cel mai bine clasat sportiv din ierarhia generală) și în etapa a doua a turului, de 200,4 km, pe traseul Brăila - Tecuci - Adjud - Bacău. Tricoul alb (cuvenit ocupantului locului întâi în clasamentul general individual pe puncte) este purtat de Alex Buttazzoni, cel verde (pentru cel mai bun cățărător), de Pavel Shumanov (Hemus 1896 Troyan), cel roșu (pentru cel mai combativ alergător), de Fabio Masotti (Cycling Team Friuli), iar cel albastru (pentru cel mai bine clasat sportiv român), de Dan Anghelache (Dinamo Secrom București).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8981 secunde