Alergătorii de cursă lungă vor purta tricoul Uniunii Europene la Maratonul Nisipului

330
Alergătorii de cursă lungă vor purta tricoul Uniunii Europene la Maratonul Nisipului - maraton-1553636804.jpg

Articole de la același autor

Peste 1.000 de sportivi profesioniști și amatori din România și din străinătate vor purta tricoul cu însemnele Uniunii Europene, la a VI-a ediție a Maratonului Nisipului, pentru a celebra preluarea președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene de către țara noastră, la 1 ianuarie 2019. Evenimentul sportiv internațional va avea loc în data de 31 martie, pe plaja din stațiunea Mamaia. 


Prin acest gest, organizatorii își doresc să transmită românilor de pretutindeni un mesaj de unitate și mândrie. Mai mult decât atât, la competiția sportivă s-au înscris deja un grup semnificativ de sportivi din mai multe țări membre ale Uniunii Europene, care își doresc să sărbătorească, prin alergare, unitatea în diversitate, dar și valorile comune ale marii familii europene. 
"Anul 2019 are o însemnătate aparte pentru toți românii de pretutindeni, deoarece țara noastră a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene, iar noi vrem să sărbătorim ca atare acest lucru. Cu acest prilej, am pregătit o surpriză pentru toți participanții la Maratonul Nisipului, ediția a VI-a. Cei peste 1.000 de sportivi amatori și profesioniști vor alerga cu un tricou tehnic care poartă însemnele Uniunii Europene, care simbolizează principiul egalității și iubirea pe care o purtăm pentru întreaga familie europeană. Am primit cu bucurie vestea că, și în acest an, va participa un număr foarte mare de sportivi din mai multe țări membre, astfel încât vom putea transmite un mesaj de unitate, de încredere pentru acest minunat proiect european", a declarat Daniel Antonaru, președintele Asociației SanaSport, organizatorul evenimentului internațional Maratonul Nisipului. 


În premieră, cursa "Campionii Școlii"  
Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță și conține patru probe competitive (3 km, 10 km, maraton - 42 km și semimaraton - 21 km) și crosul Family Run (aproximativ 1 km), un eveniment special dedicat sportului în familie, unde copiii vor alerga împreună cu părinții lor pentru programul social "Circuitul încrederii și al speranței", inițiat de Asociația "Dăruiește Aripi", fiind singurul program de tratament și monitorizare la domiciliu oferit de către o secție de onco-pediatrie din țară. 


De asemenea, în premieră, evenimentul sportiv de la malul mării va lansa cursa "Campionii Școlii", o competiție dedicată copiilor și adolescenților. Cursa este una individuală, pe categoriile de vârstă 5-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani și 13-14 ani și va cuprinde următoarele distanțe: 300 m, 400 m, 800 m, 1.200 m și 1.600 m. 
Aflat la a șasea ediție, evenimentul internațional Maratonul Nisipului este organizat de Asociația SanaSport și Radio România Constanța, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. Proiectul sportiv este unul dintre primele competiții sportive de anduranță din Europa care se desfășoară integral pe nisip și, în același timp, un mijloc inedit de promovare a sportului de masă și a litoralului românesc la nivel internațional. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8444 secunde