Aleksander Ceferin, reales președinte al UEFA

108
Aleksander Ceferin, reales președinte al UEFA - ceferinuefa2019-1549543334.jpg

Articole recomandate

Slovenul Aleksander Ceferin a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), joi, cu ocazia Congresului confederației europene organizat la Roma, informează AFP.

Ceferin, în vârstă de 51 de ani, a fost ales în septembrie 2016 în locul francezului Michel Platini, suspendat de toate activitățile legate de fotbal. Fiind singurul candidat la propria succesiune, el a fost reales în aplauzele asistenței.

"Ce se va întâmpla acum? Este întrebarea pe care mulți și-au pus-o când am fost ales în urmă cu doi ani și jumătate. Era o chestiune legitimă și pertinentă și mi-am pus-o și eu. A fost un pic un salt în necunoscut", a recunoscut slovenul. "Fotbalul era lovit, în plan european și mondial, de cea mai gravă criză de guvernanță din istorie. Dar voi ați acordat încrederea voastră unui cvasi-necunoscut. O criză este înainte de toate o ocazie unică pentru schimbare, pentru o schimbare în bine. Iar primul lucru pe care am dorit să-l facem și l-am făcut a fost acela de a regăsi unitatea pierdută", a adăugat Ceferin. Odată reales, Ceferin a dat asigurări că UEFA va fi "o sursă de idei constructive pentru FIFA și nu o sursă de opoziție".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Septembrie 2016
Stire din Sport : UEFA ARE UN NOU PREȘEDINTE
Sâmbătă, 19 Septembrie 2015
Stire din Actual : Criza imigranților. UEFA, donație de milioane
Pagina a fost generata in 0.9283 secunde