Agenda olimpică - Jocurile Olimpice de Iarnă de la Vancouver 2010

686
Agenda olimpică - Jocurile Olimpice de Iarnă de la Vancouver 2010 - 8be143e16ed986b03216fd8d608c88fd.jpg
Șoc: Plușenko vrea să se retragă, după ce a fost furat de arbitri Campionul rus la patinaj artistic, Evgheni Plușenko, a criticat arbitrii de la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Vancouver și a amenințat că se va retrage din activitate, după ce s-a clasat al doilea, în urma americanului Evan Lysacek, din cauza deciziei incorecte a arbitrilor.

"Nu mai sunt pregătit să patinez bine și să pierd", a declarat Evgheni Plușenko, după proba masculină de program liber în care s-a impus americanul Evan Lysacek, ajutat de arbitri. Sportivul rus a afirmat că începutul exercițiului său, cu o săritură cvadruplă, nu a fost apreciat de arbitri la adevărata valoare, aceștia notându-l mai bine pe Lysacek, în contextul în care acesta nu a riscat un astfel de procedeu tehnic.
"Suntem la proba de patinaj, nu de dans", a declarat Plușenko, nemulțumit de nota primită de la arbitri. În consecință, rusul, considerat favorit la câștigarea titlului, intenționează să se retragă din circuit: "Este poate ultima mea competiție", a afirmat Plușenko.
Notele arbitrilor au suscitat reacții negative în Rusia. "Per total, Evgheni a fost mai bun", a declarat președintele Comisiei pentru sport și cultură din Camera inferioară a Parlamentului rus, Anton Siharulidze.
Soția lui Plușenko a fost vehementă, denunțând "o mare greșeală a arbitrilor", și a cerut autorităților ruse să-l apere pe patinator. "Trebuie să ne apărăm sportivii și să ne protejăm onoarea", a declarat Iana Ruhovskaia.
v v v
Patinatorul american Evan Lysacek a câștigat, vineri, medalia de aur în proba masculină din cadrul concursului de patinaj artistic de la JO de la Vancouver. El a acumulat un punctaj de 257.67, reușind să învingă după ce, în urma programului scurt, se afla pe locul doi.
Argintul i-a revenit lui Evgheni Plușenko (256.36 p), iar bronzul, japonezului Daisuke Takahashi (247.23 p).

Maria Mazilu, ultimul loc la skeleton după primele două manșe
Sportiva română Maria Marinela Mazilu ocupă ultimul loc la skeleton după primele două manșe ale concursului olimpic. Cronometrată cu timpul de un minut, 54 de secunde și 13 sutimi, ea se află pe poziția a 19-a, iar ultimele două manșe au loc sâmbătă dimineață.
Japoneza Nozomi Komuro a fost descalificată, deoarece sania sa nu avea autocolantul de autentificare care garanta că a fost aprobată de controalele federației internaționale.
După primele două manșe, prima poziție revine britanicei Amy Williams, urmată de Kerstin Szymkowiak (Germania) și de Mellisa Hollingsworth (Canada).

Securitatea pe pistele de bob și sanie, în centrul atenției
Securitatea pe pistele de sanie și bob, unde și-a pierdut viața georgianul Nodar Kumaritashvili, săptămâna trecută, continuă să genereze discuții aprinse, federația de bob mergând până la a interzice sportivilor să mai facă comentarii pe această temă.
"Eu găsesc că așa ceva este scandalos, este o rușine", a declarat Thomas Schwab, director în cadrul Comitetului Olimpic German, în legătură cu această interdicție.
Prima ședință de antrenamente la bob s-a soldat cu opt accidente fără gravitate, însă federația internațională de specialitate consideră că nu este nimic neobișnuit, reamintind că, la primul antrenament de la Salt Lake City 2002, s-au produs 17 accidente.
"Pista este foarte dificilă. Ar fi trebuit să dăm crezare sportivilor și să-i fi ascultat la timp", a declarat germanul Christoph Langer, triplu campion olimpic.
Chiar și înainte de JO, pista de la Whistler era considerată cea mai rapidă din lume, dar și cea mai pretențioasă. Este o înlănțuire de 16 viraje care se întind pe o suprafață de 1.374 m și unde cei mai buni sănieri ating viteze chiar și de 155 km/h pe porțiunile cele mai rapide.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 26 Ianuarie 2010
Stire din Sport : Agenda olimpică - JO de Iarnă 2010
Pagina a fost generata in 0.391 secunde