Agenda olimpică - Jocurile Olimpice de Iarnă de la Vancouver 2010

490
Agenda olimpică - Jocurile Olimpice de Iarnă de la Vancouver 2010 - db9d33bc8f2223addd780868928b4c20.jpg
Edith Miklos s-a accidentat în proba de coborâre
Sportiva română Edith Miklos, victima unei căzături puternice în proba de coborâre din concursul de schi de la Jocurile Olimpice de Iarnă 2010, a fost evacuată de pe pistă cu elicopterul, însă, conform medicilor, a suferit doar o entorsă la genunchi.

În vârstă de 21 de ani, Edith Miklos s-a dezechilibrat și a intrat violent în gardul de protecție. Ea s-a ridicat după câteva minute, fiind pusă pe targă și transportată cu elicopterul la spital. După căzătura româncei, cursa a fost întreruptă mai multe minute.
Pe lângă Miklos, s-au mai accidentat alte două schioare, elvețianca Dominique Gisin și franțuzoaica Marion Rolland, în timp ce suedeza Anja Paerson, medaliată cu bronz la precedenta ediție a JO de Iarnă, a fost, la rându-i, victima unei căzături, rămasă, din fericire, fără urmări grave.
Titlul de campioană olimpică a probei de coborâre a concursului de schi alpin i-a revenit americancei Lindsey Vonn, cronometrată cu timpul de 1:44.19. Ea a devansat-o pe compatrioata sa, Julia Mancuso (argint; 1:44.75) și pe austriaca Elisabeth Gorgl (bronz; 1:45.65). Vonn (25 de ani) și-a adăugat, astfel, în palmares prima medalie olimpică, după cele patru medalii de la Campionatele Mondiale (aur la coborâre și la Super-G, în 2009; argint la coborâre și la Super-G, în 2007).

Olandezii, cu bicicleta prin satul olimpic
Bicicleta este mijlocul de deplasare preferat de olandezi și la Vancouver. Astfel, 400 de biciclete importate special din Olanda sunt puse gratuit la dispoziția sportivilor, oficialilor și jurnaliștilor batavi prezenți la JO, la inițiativa Societății Naționale a Căilor Ferate.
Aceste biciclete galbene sunt parcate la Richmond, în apropierea patinoarului olimpic, și toate sunt folosite, pedalatul fiind cea mai bună metodă de a rezolva reala problemă a traficului din Vancouver în aceste zile.

Frații Linger, medalie de aur la dublu sanie, echipajele României - pe locurile 17 și 20
Austriecii Andreas Linger și Wolfgang Linger au devenit campioni olimpici în proba de dublu sanie la Vancouver, în timp ce echipajele României s-au clasat pe locurile 17 și 20.
Frații Linger, care au fost cronometrați în cele două manșe cu timpul total de 1:22.705, au fost urmați de letonii Andris Sics și Juris Sics (1:22.969) și de germanii Patric Leitner și Alexander Resch (1:23.040).
Echipajul România 1, format din Cosmin Chetroiu și Ionuț Țăran, a ocupat locul 17, la 1.926 de învingători, în timp ce echipajul România 2, format din Paul Ifrim și Andrei Anghel, s-a clasat pe locul 20, ultimul, la o diferență de 2.768 de câștigători.

Organizatorii JO interzic inscripțiile de pe căștile hocheiștilor americani
Ochiul vigilent al organizatorilor JO 2010 a depistat anumite inscripții neconforme regulilor olimpice pe căștile mai multor componenți ai echipei de hochei pe gheață masculine a SUA, obligându-i pe aceștia să le acopere.
Astfel, pe spatele măștii de protecție a portarului Ryan Miller, se află scris "Miller Time", care este și sloganul unei mărci de bere, iar al treilea portar, Jonathan Quick, se vădește a fi un prea zelos susținător al armatei americane, inscripționându-și casca "Support the troops" ("Să ne susținem soldații").

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 26 Ianuarie 2010
Stire din Sport : Agenda olimpică - JO de Iarnă 2010
Pagina a fost generata in 0.4493 secunde