Agață ghetele în cui! Un star al fotbalului mondial se retrage la finalul anului

Miercuri, 13 Noiembrie 2019
865
Atacantul spaniol David Villa, care joacă pentru echipa niponă Vissel Kobe, și-a anunțat retragerea din fotbalul profesionist la finalul actualului sezon competițional din liga japoneză, informează agenția spaniolă EFE.

"Întotdeauna mi-am spus că prefer să mă las eu de fotbal, înainte ca fotbalul să mă lase pe mine", a spus Villa într-o conferință de presă organizată la Kobe, adăugând în același timp că este "o decizie foarte mult gândită".

Villa, în vârstă de 37 de ani, s-a transferat anul acesta la Kobe după ce a jucat la New York City FC, care l-a adus în locul său pe românul Alexandru Mitriță. El a mai jucat pentru echipe precum FC Barcelona și Atletico Madrid, începându-și cariera la Sporting Gijon.

"Am decis că este momentul perfect", a adăugat campionul mondial și european cu naționala Spaniei, pentru care este cel mai bun marcator (59 de goluri în 98 de selecții).

Ultima partidă jucată de Vissel în actualul sezon al ligii nipone, unde Kobe se află la mijlocul clasamentului, va avea loc pe 7 decembrie pe propriul teren.

La rândul său, proprietarul clubului și al concernului de electronice Rakuten, Hiroshi Mikitani, i-a mulțumit lui Villa pentru contribuția adusă echipei, descriindu-l drept "unul dintre cei mai buni jucători din istoria fotbalului care a trecut prin liga niponă".

Pagina a fost generata in 0.2999 secunde