Jocurile Mondiale Universitare

"Aerobicii" și atleta Cristina Bujin aduc medalii pentru CS Farul

922
Atleta constănțeană Cristina Bujin, de la CS Farul, a câștigat, sâmbătă, medalia de bronz, în finala probei de triplusalt din cadrul Jocurilor Mondiale Universitare, competiție organizată la Shenzhen (China).

Sportiva antrenată de profesoara Lenuța Dragomir a sărit 14.21 metri din a treia încercare, terminând concursul pe locul trei, după rusoaica Ekaterina Koneva (14.25 m - cea mai bună performanță a carierei) și portugheza Patricia Mamona (14.23 m). A doua reprezentantă a României în finală la triplusalt, Cristina Toma, legitimată la rându-i la CS Farul,

s-a clasat pe locul șapte, cu o săritură de 13.82 metri.

Medalia cucerită de Cristina Bujin este cea de-a 13-a în contul României la ediția 2011 a Jocurilor Mondiale Universitare.

v v v

Tot sâmbătă, la Mondialele Universitare, echipa mixtă a Ro-mâniei de gimnastică aerobică a câștigat medalia de argint.

În componența formației tricolore, se regăsesc nu mai puțin de cinci sportivi de la CS Farul Constanța - Anca Surdu, Andreea Bogati, Mircea Zamfir, Valentin Mavrodineanu și Petru Tolan Porime (antrenoare, Maria Fumea și Cristiana Spînu) -, alături de care mai figurează Laura Cristache.

Echipa România a acumulat 19.063 puncte, în timp ce reprezentativa Chinei, campioana mondială, a reușit un total de 19.163 puncte. Pe locul trei, s-a situate Coreea de Sud (18.950 p).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.773 secunde