Campionatul Naţional de handbal-juniori III

Adversari puternici pentru Academia HC Dobrogea Sud, la turneul final

181
Adversari puternici pentru Academia HC Dobrogea Sud, la turneul final - adversari-1622565629.jpg

Articole de la același autor

Desfăşurată online, tragerea la sorţi pentru turneul final al Campionatului Naţional (Valoare) de handbal-juniori III (sportivi născuţi în anii 2006, 2007 şi mai mici) a adus în faţa tinerilor jucători de la Academia HC Dobrogea Sud adversari puternici.

Astfel, formaţia constănţeană, antrenată de Ionuţ Puşcaşu, va evolua în Grupa a 2-a, alături de echipele CSU din Suceava, CSM Bucureşti şi CSM Ploieşti, în timp ce, în Grupa 1, au fost repartizate AH Minaur Baia Mare, LPS Târgu Mureş, LPS Bihor Oradea şi ACS Transilvania Braşov.

Ediţia de anul aceasta a turneului final va avea loc, în perioada 9-13 iunie, la Bacău, „delfinii” câştigându-şi dreptul de a lupta pentru medalii după ce au terminat pe locul doi în Grupa Valoare II.

„Un lucru cu care ne mândrim şi care ne dă putere şi încredere să mergem mai departe este Academia HCDS. Pentru noi, pentru Constanţa, este un mare plus. Este pentru prima dată când vin copii din propria pepinieră la prima echipă”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, antrenorul secund al seniorilor de la HC Dobrogea Sud, „veteranul” George Buricea.

La feminin, turneul final al Campionatului Naţional (Valoare) de handbal-junioare I s-a desfăşurat la Turda, pe primul loc clasându-se CSM Corona Braşov, urmată, în ordine, de CS Chimia Râmnicu Vâlcea, CSM Bucureşti, CSM Galaţi şi ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe.

Andreea Coman, de la CS Chimia Râmnicu Vâlcea, a fost desemnată golgeterul competiţiei, iar trofeul MVP a revenit Rebecăi Necula, de la CSS Viitorul Cluj Napoca.

XXX

În 2016, Federaţia Română de Handbal şi Henkel Beauty Care România demarau campania „Mingi în Şcoli”. Anul trecut, cea de-a treia ediţie a campaniei a fost amânată, dar în 2021, revine proiectul care în precedentele două ediţii a reuşit să ofere aproximativ 5.000 de mingi la 468 de şcoli din toată ţara.

Vara aceasta, campania menită să crească accesul elevilor la acest sport şi să susţină viitoarea generaţie de campioni ai handbalului românesc va trimite mingile către 295 de şcoli.

„Am repornit campania «Mingi în Școli», pentru că, deși pandemia a limitat accesul copiilor la orele de educaţie fizică, nu trebuie să renunţăm la ideea de a face sport şi de a le insufla copiilor dragostea pentru handbal. Succesul acestui proiect este evident, avem din nou un număr mare de şcoli înscrise în campanie, semn că ideea noastră a dat roade”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3372 secunde