Superliga la rugby, etapa a cincea

ACS Tomitanii, victimă sigură! Pe litoral descinde campioana CSM Ştiinţa Baia Mare

391
ACS Tomitanii, victimă sigură! Pe litoral descinde campioana CSM Ştiinţa Baia Mare - acstomitanii-1621603819.jpg

Articole de la același autor

Superliga de rugby continuă sâmbătă, 22 mai, și duminică, 23 mai, cu etapa a cincea, care va fi deschisă de partida de la Constanţa, unde echipa ACS Tomitanii primeşte vizita campioanei en-titre CSM Ştiinţa Baia Mare.

Un duel care, din start, se anunţă a fi dezechilibrat, raportul de forţe fiind net în favoarea oaspeţilor. Cu înfrângeri pe linie în actuala stagiune, fără niciun punct la activ şi confruntată cu grave probleme de natură financiară, echipa de pe litoral este victimă sigură, unica necunoscută fiind diferenţa de puncte pe tabelă.

Tomitanii ocupă, evident, ultimul loc în clasament, în timp ce Baia Mare se află pe poziţia a doua, cu acelaşi număr de puncte (15) precum ocupanta fotoliului de lider, CSA Steaua Bucureşti, cele două echipe fiind despărțite de punctaveraj.

Nici tradiţia nu este în favoarea Tomitanilor. Din sezonul 2018-2019, de când a promovat în Superligă, echipa de la malul mării nu a reuşit să-i învingă niciodată pe „zimbrii” maramureșeni.

Partida ACS Tomitanii Constanţa - CSM Ştiinţa Baia Mare se va disputa, sâmbătă, 22 mai, de la ora 11.00, pe stadionul „Mihail Naca” din strada Primăverii. Arbitrează Robert Diaconescu, ajutat de judecătorii de margine Viorel Bujoreanu şi Eduard Pllotschi. Arbitru nr. 4 - Ionuţ Damaschin; comisar de citare - George Bărgăunaş.

Iată şi programul celorlalte partide ale etapei a cincea din Superligă: Dinamo Bucureşti - SCM Timișoara (sâmbătă, 22 mai, ora 12.00, în direct la TVR 1; stadion „Florea Dumitrache”), CSA Steaua Bucureşti - Universitatea Cluj (duminică, 23 mai, ora 11.30, în direct la TVR Cluj; stadion „Ghencea”).

XXX

Complexul Olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani a găzduit prima ediţie a Forumului Naţional Paralimpic, eveniment organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. Obiectivul acestei întâlniri este de a promova şi de a susţine sportivii cu dizabilităţi, oferindu-le şansa integrării sociale prin sport.

Federaţia Română de Rugby, care s-a afiliat recent la Wheelchair Sevens Rugby International Board, a fost reprezentată de George Baltă şi Jeremy Roggy, care se ocupă de proiectul Wheelchair Sevens, şi de secretarul general Florin Matei.

George Baltă este un fost jucător de rugby, imobilizat într-un scaun cu rotile după un nefericit incident pe terenul de joc. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4538 secunde