ACS Tomitanii, înfrângere dureroasă în faţa Universităţii Cluj, în Superliga de rugby

303
ACS Tomitanii, înfrângere dureroasă în faţa Universităţii Cluj, în Superliga de rugby - acstomitanii-1621256436.jpg

Articole de la același autor

Echipa ACS Tomitanii a suferit o nouă înfrângere în Superliga de rugby. De data aceasta, constănţenii au cedat, cu scorul de 27-45, în faţa Universităţii Cluj, într-o partidă disputată în deplasare, contând pentru etapa a patra, în care s-au marcat nu mai puţin de zece eseuri.

Formaţia de pe litoral a dat o replică destul de consistentă în prima repriză, a condus cu 10-7 la pauză şi a fost în avantaj până la jumătatea reprizei secunde, însă clujenii au revenit spectaculos şi au obţinut o victorie cu tot cu bonus ofensiv.

Pentru ACS Tomitanii, puncte pe tabelă au pus Tiqe Iliesa (două eseuri), Etonia Sauquru (un eseu), Sorin Cristache (trei transformări), Burlacu (dropgol) şi Mihai Pocovnicu (lovitură de pedeapsă).

În aceeaşi rundă, echipele SCM Timişoara şi CSA Steaua Bucureşti au încheiat la egalitate, scor 13-13, partida disputată pe stadionul „Gheorghe Răşcanu” din municipiul de pe Bega, iar la Baia Mare, pe „Arena Zimbrilor”, campioana CSM Ştiinţa a trecut la pas, scor 46-27, de Dinamo Bucureşti, adjudecându-şi şi punctul bonus ofensiv.

Etapa viitoare, sâmbătă, 22 mai, pe stadionul „Mihail Naca” din strada Primăverii, echipa constănţeană va primi vizita Ştiinţei Baia Mare.

XXX

După ce, sezonul trecut, toate competiţiile de rugby 7 feminin şi masculin organizate de Rugby Europe au fost suspendate din cauza pandemiei Covid-19, anul acesta, ele revin în forţă.

Forul european a anunţat programul competiţional atât la feminin, cât şi la masculin, pentru toate diviziile. Astfel, la feminin, România va evolua în divizia de elită, după ce, în 2019, „ghindele” reuşeau cea mai bună performanţă a rugby-ului feminin românesc, calificarea în Grand Prix Series, în timp ce, la masculin, România se află în a doua divizie.

Denumită acum Championship Series, în loc de Grand Prix Series, competiția reunește la start cele mai bune nouă echipe din Europa la feminin şi opt la masculin.

Astfel, competiţia fetelor va avea două etape, care se vor disputa la Lisabona, între 5-6 iunie, şi la Moscova, între 25-26 iunie, echipele fiind împărţite în trei grupe: A: Rusia, Germania, România; B: Polonia, Belgia, Ţara Galilor; C: Scoţia, Spania, Portugalia.

La masculin, România 7’s va evolua în divizia a doua, Trophy Series, care va avea două etape: la Zagreb, între 19-29 iunie, și la Budapesta, între 10-11 iulie. Echipele au fost împărțite în trei grupe: A: România, Suedia, Israel, Turcia; B: Ucraina, Cehia, Luxemburg, Ungaria; C: Belgia, Croaţia, Danemarca, Letonia.

De asemenea, Campionatul European U17 rugby 7 se va desfăşura în cursul lunii iulie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4778 secunde