ACS Tomitanii Constanţa renunţă la participarea în Cupa României la rugby

249
ACS Tomitanii Constanţa renunţă la participarea în Cupa României la rugby - acstomitanii-1617282213.jpg

Articole de la același autor

Rugby-ul românesc intern revine pe gazon cu prima competiție din 2021: Cupa României. Întrecerile vor avea loc între 3 aprilie și 21 august, turul fiind programat luna aceasta, iar returul, în august. Partidele din semifinale se vor disputa în data de 28 august, iar finala, pe 27 noiembrie.

Din păcate, confruntată cu grave probleme de ordin financiar, echipa ACS Tomitanii Constanţa nu va participa la competiţie, astfel că, în cursa pentru trofeu vor intra numai cinci formaţii: CSM Știința Baia Mare, CSA Steaua Bucureşti, SCM Timișoara, CS Dinamo Bucureşti și Universitatea Cluj.

În prima fază, se va juca în două grupe regionale, baza de calcul în cadrul fiecărei grupe fiind clasamentul ediției de Superligă 2019-2020.

Grupa A: CSM Știința Baia Mare, SCM Timișoara, CS Universitatea Cluj;

Grupa B: CSA Steaua București, CS Dinamo București.

Prima etapă programează meciul SCM Timișoara - U Cluj, pe 3 aprilie, de la ora 11.00, pe stadionul „Gheorghe Rășcanu” din Timișoara.

Competiția se va desfășura respectând toate normele în vigoare cuprinse în ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății, privind prevenirea și protecția împotriva infectării cu virusul Covid-19. Astfel, în tribune nu vor fi spectatori.

Deținătoarea Cupei României este CSM Știința Baia Mare, echipă care a învins în finală pe CSA Steaua, scor 35-19.

XXX

O brigadă formată din Alexandru Ionescu, Cristian Șerban și Florin Bonea a arbitrat două partide din campionatul Bulgariei, contând pentru sezonul regulat: Lokomotiv - Pernik 8-33 și NSA - Berkovica 7-85, ambele având loc la Sofia, informează Federaţia Română de Rugby.

„Avem o colaborare cu Federația Bulgară de Rugby din 2019, în ideea de a-i ajuta cu arbitri la meciurile la care solicită acest lucru. Este un prilej bun pentru arbitrii români tineri (şi nu numai) să oficieze și în alte campionate, să acumuleze experiență. Avem acest gen de parteneriate cu mai multe federații, însă, din păcate, din cauza contextului epidemiologic, nu au mai avut loc aceste solicitări internaționale, cu atât mai mult cu cât nici meciuri nu au fost.

De aceea, acum când a apărut solicitarea federației bulgare, chiar dacă nivelul meciurilor nu este foarte ridicat, am dorit să profităm de această oportunitate și să trimitem arbitri cu experiență, în ideea de a avea câteva partide de încălzire pentru momentul în care va debuta și la noi noul sezon competițional”, a declarat șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, Paul Bărgăunaș. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4527 secunde