A scăpat de "panzere"! Ce adversare are HCDS în grupele Cupei EHF

601
A scăpat de

Articole de la același autor

Președintele HC Dobrogea Sud, 
Ionuț Stănescu, a trăit la Viena 
emoțiile tragerii la sorți pentru grupele Cupei EHF și a făcut primele aprecieri despre adversarele pe care echipa constănțeană le va întâlni 
în Grupa C a competiției, anul viitor: TTH Holstebro (Danemarca), FC Porto (Portugalia) și Liberbank Cuenca (Spania). 


"Este o grupă echilibrată, oricare dintre cele patru echipe are șanse să treacă de grupe. Nu cred că Porto este principala favorită, deși a eliminat-o pe Magdeburg. Holstebro reprezintă Danemarca, iar Cuenca este o echipă din Spania, una dintre forțele handbalului european. Eu spun că avem o șansă mare să mergem mai departe. Sperăm ca, după cele șase jocuri, noi să fim calificați în sferturile de finală", a declarat președintele Ionuț Stănescu. 
v v v 
TTH Holstebro este un club înființat în anul 2000, prin fuzionarea grupărilor Holstebro Handbal 90 și Tvis KFUM, și are în palmares un loc doi (2016) și trei locuri trei (2009, 2012 și 2014) în prima ligă daneză. De asemenea, s-a clasat pe locul trei în Cupa EHF, în sezonul 2012/2013. Scandinavii și dobrogenii s-au întâlnit în grupele EHF, în sezonul 2013/2014, atunci când danezii s-au impus acasă, 34-28, și au remizat la Constanța, 34-34. 
În acest sezon, Holstebro se află pe locul 4 în campionat, după GOG, Bjerringbro/Silkeborg și Aalborg. Lotul este format preponderent din jucători danezi, antrenor fiind finlandezul Patrick Westerholm. Cei mai reprezentativi jucători sunt internaționalii Vignir Svavarsson (Islanda), Peter Balling (Danemarca), Viktor Ostlund (Suedia) și Sebastian Frandsen (Danemarca). 
v v v 
Secția de handbal a FC Porto a fost înființată în anul 1932, timp în care au câștigat campionatul Portugaliei de 20 de ori, de alte șapte ori Cupa Portugaliei, fără a avea vreo performanță notabilă în Europa. Cea mai importantă reușită a fost eliminarea echipei germane SC Magdeburg, din turul precedent. Lotul reprezintă jumătate din echipa națională a Portugaliei, plus alți trei internaționali cubanezi. În luna octombrie, Portugalia a învins România cu 21-13, în calificările pentru Euro 2020. În acest moment, în prima ligă portugheză, FC Porto este pe prima poziție, la egalitate de puncte cu Sporting Lisabona.
v v v 
Liberbank Cuenca provine din campionatul Spaniei, al treilea cel mai valoros campionat din Europa, după Germania și Franța. Are o istorie de peste 100 de ani, însă fără performanțe impresionante, cea mai bună clasare fiind un loc 5 în Liga Asobal (prima ligă spaniolă). Cei mai valoroși jucători sunt internaționalii Angel Montoro (Spania), Martin Doldan (Italia) și Pablo Vainstein (Argentina). În actuala ediție de campionat, Liberbank Cuenca se află pe locul 11, departe de granzii Barcelona, Ademar sau Granollers. 
v v v 
Așadar, HCDS a scăpat de "panzerele" germane și va juca în prima etapă, în deplasare, cu TTH Holstebro, pe 9/10 februarie, urmează un meci acasă cu FC Porto, pe 16/17 februarie, și din nou un duel pe teren propriu, cu Liberbank Cuenca, pe 23/24 februarie. Apoi, pe 2/3 martie, la Cuenca, pe 23/24 martie acasă cu Hostelbro și pe 30/31 martie la Porto. 
Iată și componența celorlalte grupe: A: Fuchse Berlin, La Rioja, Saint Raphael, Balatonfuredi; B: TSV Hannover, Tatabanya, Rabotnik Bitola, Nexe; D: Granollers, Azoty Pulawi, THW Kiel, Gudme. 
Primele două clasate din fiecare grupă la finalul celor șase etape se vor califica în sferturile de finală. 
Dobrogea Sud va juca la Constanța meciurile de pe teren propriu. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5186 secunde