Victorie de moral pentru România în fața Insulelor Feroe

725
Victorie de moral pentru România în fața Insulelor Feroe - romaniaferoemecieuro2020rezultat-1553673888.jpg

Articole de la același autor

Naționala de fotbal a României a obținut prima sa victorie din Grupa F a preliminariilor EURO 2020, 4-1 (3-1) cu reprezentativa Insulelor Feroe, marți seara, pe Stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca.

Învinsă de Suedia cu 2-1, în primul său meci din această campanie, România a reușit să se impună fără emoții în fața uneia dintre outsiderele grupei.

Golurile tricolorilor au fost reușite de Ciprian Deac (26), Claudiu Keșeru (29, 32) și George Pușcaș (63), în timp ce pentru oaspeți a punctat Viljormur Davidsen (40 - penalty).

România a făcut un joc modest în prima parte a întâlnirii, dar a avut un forcing de șapte minute, în care punctat de trei ori, dovedind un pragmatism remarcabil.

Ciprian Deac, jucător la CFR Cluj, a deschis scorul în min. 26, la primul șut pe poartă al tricolorilor, după centrarea lui Nicolae Stanciu, prelungită de Claudiu Keșeru. Keșeru a majorat diferența (29), cu un șut la colțul scurt din careul mic, după o minge bâlbâită de apărarea feroeză. Keșeru (32) a speculat cu o reluare acrobatică o minge respinsă greșită de un fundaș feroez și reușit al treilea gol al echipei antrenate de Cosmin Contra.

Feroe a avut o tresărire de orgoliu pe finalul primei reprize, iar Tătărușanu (39) a respins șutul lui Faero, după care oaspeții au marcat din penalty, prin Davidsen, după ce Moți l-a ținut pe Klamint Olsen. A fost al doilea gol marcat României de Feroe în șapte partide.

România a dominat și repriza secundă, ratând mai multe ocazii de gol. Stanciu (49) a expediat un șut bun de la 24 metri, respins de portar. Ianis Hagi, abia intrat, a ratat două situații mari de gol: a reluat incredibil pe lângă poartă din câțiva metri (51), la centrarea lui Pușcaș, iar apoi a trimis din voleu (61), după care Pușcaș nu a reușit să introducă mingea în plasă.

Tătărușanu (54) a respins mingea trimisă din careu de Hansson.

Pușcaș a marcat ultimul gol al echipei noastre (63), cea mai frumoasă reușită a meciului, un șut cu boltă de la 18 metri, după ce a fost servit de Chipciu. Marin (76) a avut și el o oportunitate notabilă, dar șutul său din marginea careului a fost respins de portar.

România va juca următorul meci cu Norvegia în deplasare, pe 7 iunie.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Națională din Capitală.

Bucureștiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C și una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Națională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 și 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa națională a României va juca cel puțin două partide la București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5103 secunde