GALERIE FOTO / CM 2018. Suedia - Anglia 0-2. Englezii sunt în semifinalele Cupei Mondiale, după 28 de ani

233

Articole recomandate

Pentru a treia oară în istorie și pentru prima dată în 28 de ani, Anglia este în semifinalele Cupei Mondiale. Echipa lui Gareth Southgate s-a calificat în penultimul act după ce a câștigat cu 2-0 în fața Suediei.


Două goluri cu capul, marcate de Harry Maguire și Dele Alli, au adus victoria englezilor, care vor juca pentru un loc în finală cu Rusia sau Croația, echipele care se vor întâlni în ultimul sfert de finală.


Meciul de la Samara a fost unul lipsit de spectacol, de ritm sau de realizări individuale deosebite, dar englezii au avut o posesie mai bună și au fost suficient de cinici încât să înscrie la singuruele șuturi trimise pe portă.


De partea cealaltă, suedezii s-au lovit de un Jordan Pickford aflat în zi mare. Portarul lui Everton a avut trei parade excepționale, toate după pauză, și și-a depus candidatura la titlul de cel mai bun goalkeeper al turneului.


Prima situație importantă a întâlnirii a venit în minutul 12, când Claesson a șutat de la distanță, dar mingea a trecut peste poartă. Replica englezilor a venit după doar 7 minute, când golgheterul Harry Kane a tras din prima de la marginea careului, fără a prinde spațiul porții.


Deschiderea scorului s-a produs după o jumătate de oră de joc. Ashley Young a executat o lovitură de colț, iar Maguire a marcat primul său gol la națională, cu o execuție în forță din jurul punctului de la 11 metri.


Englezii își puteau dubla avantajul chiar înainte de pauză, dar Sterling, scăpat singur, a fost blocat de portarul Olsen, iar apoi șutul său a fost deviat în corner de Granqvist.


Scandinavii au fost periculoși imediat după pauză, când Pickford a avut un reflex uluitor și a respins mingea trimisă cu capul de Berg. În schimb, echipa lui Southgate a dat lovitura decisivă în minutul 59, când Dele Alli, rămas nemarcat, a reluat simplu cu capul din 5 metri, după centrarea lui Lingard.


Suedia a încercat să revină și a avut două șanse bune prin Clasesson și Berg, însă de fiecare dată Pickford a avut intervenții providențiale, care nu au permis nordicilor să revină în meci.


Pe final, Anglia a absorbit fără probleme timidele tentative ale suedezilor de a forța o revenire, iar rezultatul a rămas neschimbat. "It's coming home", expresia preferată a fanilor englezi în această vară, e la doar două meciuri distanță.


ECHIPELE DE START


Suedia: 1. Robin Olsen - 16. Emil Krafth, 3. Victor Lindeloff, 4. Andreas Granqvist (căpitan), 6. Ludwig Augustinsson - 17. Viktor Claesson, 7. Sebastian Larsson, 8. Albin Ekdal, 10. Emil Forsberg - 9. Marcus Berg, 20. Ola Toivonen


Selecționer: Janne Andersson


Rezerve: 12. Karl-Johan Johnsson, 23. Kristoffer Nordfeldt - 18. Pontus Jansson, 5. Martin Olsson, 14. Filip Helander, 13. Gustav Svensson, 21. Jimmy Durmaz, 15. Oscar Hiljemark, 19. Marcus Rohden, 11. John Guidetti, 22. Isaac Kiese Thelin


Anglia: 1. Jordan Pickford - 2. Kyle Walker, 5. John Stones, 6. Harry Maguire - 12. Kieran Trippier, 20. Dele Alli, 8. Jordan Henderson, 7. Jesse Lingard, 18. Ashley Young - 10. Raheem Sterling, 9. Harry Kane (căpitan)


Selecționer: Gareth Southgate


Rezerve: 13. Jack Butland, 23. Nick Pope - 16. Phil Jones, 15. Gary Cahill, 22. Trent Alexander-Arnold, 3. Danny Rose, 4. Eric Dier, 17. Fabian Delph, 14. Danny Welbeck, 21. Ruben Loftus-Cheek, 19. Marcus Rashford, 11. Jamie Vardy


Arbitru: Bjorn Kuipers; arbitri asistenți: Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (toți din Olanda); arbitru de rezervă: Antonio Mateu Lahoz (Spania); arbitru asistent de rezervă: Pau Cebrian (Spania)


Arbitru video: Danny Makkelie (Olanda); arbitri asistenți video: Carlos Astroza (Chile), Bastian Dankert (Germania), Felix Zwayer (Germania)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0752 secunde