Gafă istorică pe trofeul de la Roland Garros. BBC a descoperit ce au scris francezii pe el, din greșeală

1157
Gafă istorică pe trofeul de la Roland Garros. BBC a descoperit ce au scris francezii pe el, din greșeală - 84dffdafd76b0a72f2cff4f196bb386f-1560418293.jpg

Articole recomandate

Gafă uriașă făcută de organizatorii de la Roland Garros. Pe trofeul intrat în posesia lui Asleigh Barty s-a strecurat o greșeală impardonabilă: Sue Barker, câștigătoarea din 1976, apare ca fiind din Australia, scrie digisport.ro

Trofeul decernat învingătorilor de la Paris are gravate numele tuturor câștigătorilor de la precedentele ediții. Organizatorii au comis însă anul acesta o eroare care i-a enervat pe britanici. În dreptul numelui lui Sue Barker, ultima jucătoare din UK care s-a impus în capitala Franței, apare că ar fi reprezentat Australia.

"În tot timpul acesta ne-am gândit că Sue Barker este ultima britanică înivingătoare la Openul Franței. Aparent ne-am înșelat. Asta deoarece, conform trofeului, Barker este, de fapt, australiancă", a relatat BBC.


În finala din 1976, Sue Barker a trecut după un meci palpitant de cehoaica Renata Tomanova, scor 6-2, 0-6, 6-2. Fost număr trei mondial, britanica a mai jucat de-a lungul timpului trei semifinale de Grand Slam (două la Australian Open și una la Wimbledon).

În prezent, Sue, în vârstă de 63 de ani, este comentator expert pentru BBC.

De notat că organizatorii s-au sesizat după ce a fost deconspirată greșeala și au promis că vor remedia în cel mai scurt timp eroarea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.775 secunde