Federația rusă de box se oferă să achite datoriile AIBA

715
Federația rusă de box se oferă să achite datoriile AIBA - boxrusia-1553858505.jpg

Articole de la același autor

Federația rusă de box s-a oferit să ramburseze datoriile Federației internaționale (AIBA) dacă "nobila artă" va rămâne în programul Jocurilor Olimpice de vară din 2020 de la Tokyo, într-un moment în care CIO urmează să studieze raportul de anchetă final asupra AIBA, informează AFP.


"Pentru viitorul boxului, sunt dispus să închid complet toate datoriile AIBA, atâta timp cât sportul nostru preferat rămâne în programul olimpic", a precizat Umar Kremlev, secretar general al Federației de box din Rusia și membru al Comitetului Executival AIBA, într-o scrisoare către CIO, trimisă joi.


Kremlev a afirmat că dorește să înceapă "cât mai curând posibil" negocierile în acest sens, asigurând totodată că va "aloca bani pentru dezvoltarea organizației". El a adăugat că este pregătit să ia aceste măsuri, astfel încât problemele financiare să nu mai fie între motivele pentru care boxul este amenințat.


Responsabilul rus nu a indicat ce sumă este pregătit să ramburseze din datoriile AIBA, "superioare valorii de 16 milioane dolari (14,2 milioane euro", conform unui comunicat publicat miercuri de Federația internațională de box.


Comitetul Internațional Olimpic, care a deschis o anchetă asupra guvernanței AIBA, dar și asupra situației financiare și a programului antidoping al acestei organizații, a înghețat relațiile cu Federația internațională, blocând totodată plata ajutoarelor sale financiare.


CIO a anunțat joi că va lua o decizie pe 22 mai, data studierii raportului de anchetă final asupra situației AIBA, în privința prezenței sau absenței boxului din programul JO 2020.


AIBA va afla atunci dacă va organiza sau nu turneul olimpic de box de la Tokyo, precum și turneele de calificare, începând din luna septembrie. Dacă sancțiunile împotriva AIBA vor fi menținute, atunci CIO va înlocui federația și va organiza turneul olimpic de box precum și calificările.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7266 secunde