CM 2018. Tunisia a învins Panama, scor 2-1

163
CM 2018. Tunisia a învins Panama, scor 2-1 - telemmglpict000167880858transnvb-1530219526.jpg

Articole recomandate

Selecționata Tunisiei a învins reprezentativa statului Panama cu scorul de 2-1 (0-1), joi seara, pe Mordovia Arena din Saransk, în Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.

Tunisia a reușit o victorie de palmares, prin golurile marcate de Fakhreddine Ben Youssef (51) și Wahbi Khazri (66), după ce panamezii au deschis scorul prin autogolul lui Yassine Meriah (33).

Tunisia a pus astfel capăt unei serii de 13 partide fără victorie la Cupa Mondială, șapte egaluri și șase eșecuri, datând din 1978.

Sliti a ratat prima ocazie a meciului (9), șutul său de la 22 de metri trecând peste poartă. Portarul panamez Jaime Penedo (Dinamo București) s-a remarcat în min. 19, când a reușit să rețină mingea trimisă periculos cu capul de Bedoui. Sliti (21) a luftat în marginea careului panamez, la o bună oportunitate de gol.

Panama a deschis scorul în min. 33, la un atac prelungit, șutul lui Jose Luis Rodriguez fiind deviat nefericit de fundașul Yassine Meriah și l-a păcălit pe portarul Aymen Mathlouthi.

''Vulturii din Cartagina'' au avut o posesie net superioară, au atacat mai mult și și-au creat alte câteva ocazii mari de gol, dar lovitura de cap a lui Ben Youssef a trimis balonul puțin pe lângă poartă (39), Khazri a șutat vin voleu peste poartă din poziție bună (41), iar apoi mingea expediată de decarul tunisian a fost respinsă salutar de Penedo (45+1).

Tunisia a început decisă repriza secundă și a egalat în min. 51, când Fakhreddine Ben Youssef a reluat simplu centrarea lui Khazri. Același Ben Youssef a ratat două minute mai târziu singur cu Penedo. Portarul dinamovist a fost la post la șutul lui Khazri (62).

La poarta cealaltă, Mathlouthi l-a blocat pe Barcenas (63) cu o intervenție kamikaze.

Khazri a reușit să înscrie golul victoriei, în min. 66, fructificând simplu mingea trimisă de Haddadi în fața porții.

''Los Canaleros'' au căutat egalarea până la finalul partidei, dar jocul lor haotic nu le-a adus prea multe, meciul încheindu-se pe un fond tensionat.

Fakhreddine Ben Youssef, care era desemnat ca portar de rezervă, în eventualitatea accidentării lui Aymen Mathlouthi (ceilalți doi portari din lot erau indisponibili), a marcat golul cu numărul 2.500 al Cupei Mondiale.

Panamezul Gabriel Gomez a bifat selecția cu numărul 145 în echipa națională.

Panama - Tunisia 1-2 (1-0)

Au marcat: Yassine Meriah (autogol, 33), respectiv Fakhreddine Ben Youssef (51), Wahbi Khazri (66).

Saransk, Mordovia Arena: 37.168 spectatori

Cupa Mondială FIFA 2018, Grupa G

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5518 secunde