CM 2018. Franța - Belgia (21:00), semifinala de cinci stele de la Mondial

203
CM 2018. Franța - Belgia (21:00), semifinala de cinci stele de la Mondial - meci-1531235480.jpg

Articole recomandate

Confruntarea dintre echipele Frantei si Belgiei, care va avea loc marti, de la ora 21,00 (ora Romaniei), pe stadionul din Sankt Petersburg, in semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, readuce in prim plan o rivalitate istorica intre cele doua selectionate.


Belgia conduce cu 30 de victorii in meciurile directe cu ''Les Bleus'', care au doar 24 de succese, alte 19 partide incheindu-se la egalitate. Ultimul duel a avut loc in 2015, un meci amical castigat de belgieni cu 4-3 pe Stade de France, prin golurile marcate de Fellaini (2), Nainggolan si Eden Hazard, respectiv Valbuena, Fekir si Payet.


Franta s-a impus de fiecare data in confruntarile de la turnee finale, 3-1 in 1938, 4-2 in finala mica in 1986, la Cupa Mondiala, si 5-0 la EURO 1984, ''cocosii'' obtinand apoi trofeul continental.


Belgia, care joaca din nou o semifinala de Cupa Mondiala dupa 32 de ani, este echipa cu cel mai bun atacat la turneul din Rusia, cu 14 goluri inscrise in cele cinci victorii obtinute pana acum.


Franta, campioana mondiala in urma cu 20 de ani pe teren propriu, nu a impresionat in faza grupelor, obtinand victorii la limita cu Australia si Peru, precum si o remiza cu Danemarca, dar a avut prestatii solide in optimi (4-3 cu Argentina) si sferturi (2-0 cu Uruguay).


Francezii sunt creditati cu prima sansa de catre casele de pariuri.


Belgia nu va putea conta in meciul de marti pe jucatorul de banda dreapta Thomas Meunier (Paris Saint-Germain), suspendat, probabilul sau inlocuitor fiind Yannick Carrasco. Absenta lui Meunier poate duce si la o schimbare a sistemului de joc, in 4-4-2.


Selectionata antrenata de spaniolul Roberto Martinez este neinvinsa de 23 de meciuri, ultimul esec al belgienilor fiind produs de Tara Galilor, in sferturile EURO 2016. Atacantul Romelu Lukaku are 17 goluri si 3 pase de gol in ultimele sale 13 aparitii in tricoul ''diavolilor rosii''.


Pentru Franta aceasta va fi a sasea semifinala de Cupa Mondiala, iar de doua ori a jucat finala, in 1998 si 2006, cucerind trofeul in urma cu 20 de ani.


Echipa antrenata de Didier Deschamps a marcat la fiecare din ultimele sale sase suturi pe poarta la CM 2018.


Atacantul Antoine Griezmann a reusit sapte goluri in ultimele sale sase meciuri disputate in fazele eliminatorii ale turneelor finale majore.


Echipele probabile pentru meciul de pe stadionul din Sankt Petersburg (capacitate 68.134 spectatori):


Franta: Hugo Lloris - Benjamin Pavard, Raphael Varane, Samuel Umtiti, Lucas Hernandez - Ngolo Kante, Paul Pogba - Kylian Mbappe, Antoine Griezmann, Blaise Matuidi - Olivier Giroud. Selectioner: Didier Deschamps.


Belgia: Thibaut Courtois - Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen - Nacer Chadli, Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco - Romelu Lukaku, Eden Hazard. Selectioner: Roberto Martinez.


Arbitru: Andres Cunha (Uruguay).




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9836 secunde