Ajax-Tottenham 2-3 în semifinala UEFA Champions League

831
Ajax-Tottenham 2-3 în semifinala UEFA Champions League - 15573376529231241557347288notici-1557385705.jpg

Articole recomandate

FC Liverpool - Tottenham Hotspur va fi finala 100% englezească a acestui sezon de UEFA Champions League. Conduși cu 3 la 0 la general, în returul semifinalei, jucat în Olanda, acasă la rivalii de la Ajax Amsterdam, englezii s-au calificat în prima finală din istoria clubului datorită triplei reușite de Lucas Moura. Finala Ligii Campionilor dintre Liverpool si Tottenham se va juca pe 1 iunie, la Madrid, pe Wanda Metropolitano.


Tottenham a urmat exemplul lui Liverpool și s-a calificat dramatic în finala UEFA Champions League. În minutul 5 al prelungirilor, Lucas Moura a marcat golul care o duce Tottenham în prima finala din istoria clubului.

Lucas Moura, eroul meciului Ajax Amsterdam - Tottenham Hotspur


Într-o atmosferă superbă pe Johan Cruijff Arena, Ajax a marcat prin De Ligt în minutul cinci al partidei cu Tottenham. Englezii au replicat repede - Son a nimerit bara două minute mai târziu, apoi și-a mai trecut în cont o ocazie. Tot lăncierii au marcat. Ziyech a stabilit scorul de la pauză, 2 la 0. De 15 minute a avut nevoie Tottenham in repriza a doua pentru a reveni în calculele calificării în finală. După o ocazie mare a lui Dele Ali, Lucas Moura a marcat de 2 ori în patru minute. Ziyech a tras în bară cu zece minute înainte de final. Vertonghen a nimerit și el transversala, apoi Son a ratat și el. In ultimul minut al prelungirilor Moura și-a trecut în cont hattrickul și finala UEFA Champions League va fi Liverpool - Tottenham. 


Lucas Moura a dus-o de unul singur pe Tottenham în finala UEFA Champions League, după un sezon în care brazilianul s-a confruntat cu dese probleme medicale.


"Este imposibil să explic ce simt în acest moment. Sunt foarte fericit și mândru de colegii mei. Am crezut mereu și am fost convinși că e posibil", a declarat Lucas Moura.


Christian Eriksen, de la Tottenham, i-a recunoscut meritele colegului său: "Este un erou, sper să îi facă statuie în Anglia după acest meci. Merita asta după toate problemele pe care le-a avut în acest sezon".

Eriksen le-a recunoscut însă meritele și rivalilor: "Până la urmă, am avut noroc. Îmi pare rău pentru Ajax, au jucat foarte bine împotriva noastră", scrie digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.495 secunde