€ 4.7081
£ 5.3199
$ 4.1377

Mai multe ştiri online:

CRESC SALARIILE în Armată! Cine sunt militarii care beneficiază de sporul de 25%

Ştire online publicată Marţi, 03 Iulie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Angajații din Armată, Interne și Servicii care lucrează cu informații clasificate ar putea beneficia de măriri salariale cu până la 25 la sută. Măsura este prevăzută într-un proiect de modificare a Legii - cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.


Astfel, „personalul care ocupă o funcție cu acces la informații clasificate secret de stat beneficiază de o majorare a salariului de bază/ soldei de funcție cu până la 25% în condițiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite”, se arată în proiectul, care modifică Anexa nr. VI a Legii-cadru. 


Propunerea de act normativ a fost inițiat de deputatul PSD Mihai Weber, președinte al comisiei parlamentare de control SIE, deputatul ALDE Marius-Gheorghe Surgent și senatorul PSD Șerban Nicolae. 


Practic, angajații altor instituții beneficiază de spor pentru gestionarea datelor și informațiilor clasificate, dându-se ca exemple personalul Consiliului Concurenței (spor de 15%), Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (15%), Agenției Naționale pentru Integritate (15%) și ai Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (25%). 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Armata. Onoare şi Patrie!

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 1.2813 secunde