€ 4.6677
£ 5.3242
$ 4.0341

Mai multe ştiri online:

Arhiva de Aur "Cuget Liber". Ion Șerban și Horia Mircea Hossu, pe vremea când afacerile le mergeau strună

Ştire online publicată Luni, 23 Octombrie 2017. Autor: Sorin MIHALACHE
Foto document. 1 septembrie 1993. Fotoreporterul „Cuget Liber” Mihail Șerbănescu îi surprinde umăr la umăr, la un eveniment la Constanța, pe Ion Șerban și Horia Mircea Hossu. 


„Domnii Ion Șerban, un extraordinar om de afaceri prospere, și Horia Mircea Hossu, un inventiv bancher, deblocând căile privatizării în România”, era explicația foto publicată în ziarul „Cuget Liber”. 


Ion Șerban a fost șeful Miliției Economice în anii 80. Imediat după Revoluție, a intrat în afaceri, grupul său de firme Freedom Star (International, Shipping, Holding, Invest) fiind unul de succes în anii 90. S-a spus că a mai fost implicat în afaceri cu alimente și bovine, dar, încetul cu încetul, „imperiul” s-a prăbușit. A intrat apoi în combinații dubioase cu fel de fel de cămătari din Piața Chiliei, iar scandalurile cu iz de șantaj sunt binecunoscute. 


Horia Mircea Hossu a fost prim-vicepreședintele Băncii Dacia Felix. Considerat o „eminență cenușie” a sistemului bancar al anilor 90, a sfârșit prin a fi arestat în 1998, după o serie de scandaluri, apoi condamnat, în 2003, la 10 ani de pușcărie pentru luare de mită. A fost prins în Franța și extrădat în România, unde a fost întemnițat și eliberat ulterior, condiționat. 


Cele două personaje sunt exponențiale pentru „jungla” afacerilor din anii 90. Lipsa unui cadru legislativ stabil a fost speculată din plin de afaceriști care s-au dovedit ulterior a avea „picioare de lut”. Unii au profitat, alții au fluierat a pagubă, fiecare după orientare… 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Arhiva de aur Cuget Liber

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
sambata, 13 octombrie Foto : UPDATE. COPIL CĂZUT DE LA ÎNĂLȚIME, ÎN "ȚARA PITICILOR"! 55551 vizite, 0 comentarii UPDATE. COPIL CĂZUT DE LA ÎNĂLȚIME, ÎN "ȚARA PITICILOR"!
Cultură-Educație
vineri, 12 octombrie Foto : Apel disperat al directoarei de la Oleg Danovski: "Nu vreau să cerșesc" 34418 vizite, 0 comentarii Apel disperat al directoarei de la Oleg Danovski: "Nu vreau să cerșesc"
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8505 secunde