€ 4.7581
£ 5.5051
$ 4.2739

Mai multe ştiri online:

Arhiva de Aur "Cuget Liber". Constanța în "era Mihăeși". Sfatul de taină cu universitarii și pupături cu Petrache Trandafir

Ştire online publicată Duminică, 22 Octombrie 2017. Autor: Sorin MIHALACHE
Foto document. 


10 septembrie 1994. Sfat de taină, surprins de fotoreporterul „Cuget Liber” Ionel Constantinescu. Participanți la discuții, de la stânga la dreapta: 


Adrian Bavaru (decan al Facultății de Biologie, 1990-1996, devenit ulterior rector al Universității „Ovidius”, 1996-2004) 


Gheorghe Mihăeși (președinte al Consiliului Județean Constanța, 1992-1996, devenit ulterior primar al Constanței, 1996-2000)


Adrian Rădulescu (fost prefect de Constanța, 1990-1991, fost rector al Universității „Ovidius”, 1990-1991, fost director al Muzeului de Istorie, 1969-1990) 


Victor Ciupină (prorector al Universității „Ovidius”, 1991-2004, rector UOC, 2004-2012) 
„Sfat de taină. Pentru ce sau pentru cine toastează cei patru universitari din imagine? Sperăm că pentru campusul Universității «Ovidius»!”, scriau, la vremea respectivă, ziariștii de la „Cuget Liber”. 


1 august 1996. Imagine rară. Fotoreporterul „Cuget Liber” Mihail Șerbănescu este prezent la o ceremonie la Primăria Constanța, unde primarul Gheorghe Mihăeși îl felicită pe noul viceprimar Petrache Trandafir. 
Pe 7 ianuarie 1998, Petrache Trandafir avea să își piardă viața, în condiții cel puțin suspecte, în urma unui incident naval, petrecut în Delta Dunării, pe brațul Franțuzu. 


Presa vremii a scris că Trandafir se afla într-o barcă alături de Cristian Darie, cel care avea să devină, nu peste mult timp, un personaj important în echipa Mazăre-Constantinescu, Nicolae Mihai, patronul Complexului Victoria din Mamaia, și Cornel Găină, președintele Simpaturism. Din motive tehnice (defecțiuni la motor și elice), barca s-a răsturnat, cei patru, care ar fi consumat anterior mult alcool, au căzut în apă, iar Petrache Trandafir a fost singurul care s-a înecat într-o zonă în care adâncimea apei nu era mai mare de un metru și jumătate… 


Cert este că popularitatea lui Petrache Trandafir era una uriașă, dovadă miile de oameni care au venit la înmormântare. Ar fi avut șanse mari de a deveni primar al Constanței, iar moartea sa a creat în bună măsură „liber drum”, doi ani mai târziu, pentru echipa Mazăre. 


1 martie 1998. Conferință de presă la PD. Fotoreporterul „Cuget Liber” Iliuță Todeasa este prezent la eveniment și îi imortalizează pe primarul Constanței, Gheorghe Mihăeși, și primarul orașului Basarabi (actualul Murfatlar), Marian Vasiliev, ambii supărați foc pe jurnaliști. 
„Mihăeși și Vasiliev, doi primari care au declarat război presei”, titra la vremea respectivă ziarul „Cuget Liber”. 
Vasiliev a pierdut următoarele alegeri la Primăria Basarabi, dar a dat marea lovitură a vieții la alegerile parlamentare din 2012, când a devenit senator din partea PPDD. 
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Arhiva de aur Cuget Liber

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
miercuri, 24 aprilie Foto : Premieră în aviația militară! Aterizare forțată noaptea, fără roata dreaptă 4391 vizite, 0 comentarii Premieră în aviația militară! Aterizare forțată noaptea, fără roata dreaptă
Cultură-Educație
ieri, ora 19:10 Foto : S-a dat startul Olimpiadei Naționale la Limba română. Să vină premiile la Constanța! 1154 vizite, 0 comentarii S-a dat startul Olimpiadei Naționale la Limba română. Să vină premiile la Constanța!
Economie
miercuri, 24 aprilie Foto : Prețurile apartamentelor din Constanța au sărit calul 1117 vizite, 0 comentarii Prețurile apartamentelor din Constanța au sărit calul
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 1.1682 secunde