Mariana Mircea afirmă că este cea mai bună alegere pe care o pot face cernavodenii pe 27 septembrie

2868
Mariana Mircea afirmă că este cea mai bună alegere pe care o pot face cernavodenii pe 27 septembrie - mariana-1599128203.jpg
Mariana Mircea nu este un nume nou în administrația constănțeană. A deținut funcția de primar al orașului Cernavodă, în perioada 2008-2012, iar în mandatul său, a demarat o serie de proiecte menite a duce la dezvoltarea comunității locale.

Iată că septembrie 2020 o găsește în aceeași postură de luptătoare, cu care este obișnuită, intrând din nou în bătălia pentru Primăria Cernavodă. Firesc, am întrebat-o pe Mariana Mircea care este motivul pentru care duce și de această dată o bătălie grea, având acum ca aliat Partidului Neamul Românesc.

"Vreau să finalizez proiectul Centrului pentru Copii și Tineret"

"Două mari motive m-au determinat să iau această decizie și am să le explic, pe rând, pentru ca locuitorii orașului Cernavodă să înțeleagă, să cântărească bine argumentele, iar pe 27 septembrie, în ziua votului, să aleagă acel candidat care poate administra resursele în folosul comunității locale. 
Prima motivație este legată de proiectele pe care le demarasem în mandatul meu, investiții importante care fuseseră aprobate de Consiliul Local, și mă refer aici la proiectul Portului turistic, la proiectul Blocurilor de locuințe și la proiectul Cartierului tip campus pentru tineret. Repet, proiectarea se făcuse, asta după ce consultasem specialiști în domeniu. Din păcate, cei doi primari care au urmat au ignorat existența acestor proiecte. Au ignorat, de asemenea, o altă mare investiție: construcția Centrului pentru Copii și Tineret pe locația fostei fabrici de ciment. Un complex care urma să includă o sală de sport, un bazin de natație, un amfiteatru, spații de recreere etc. Este vorba despre un proiect ce face parte din Programul Social de Urgență conceput încă din 1990, printr-o hotărâre de guvern semnată de premierul Petre Roman. Conceptul acestui Centru de Copii și Tineret îmi aparține în totalitate din mandatele de consilier local, înainte de a fi primar.

Spre exemplu, un alt obiectiv construit în baza acelei hotărâri de guvern este și Podul Sfânta Maria. Banii pentru aceste investiții veneau de la bugetul de stat, iar licitațiile și lucrările se făceau sub îndrumarea Nuclearelectrica, beneficiar final fiind orașul Cernavodă. 


În mandatul meu, proiectul Centrului pentru Copii și Tineret a fost realizat în procent de 30%, dar, din păcate, după 2012, ceilalți primari au renunțat să insiste pentru finalizarea lui, astfel încât, la ora actuală, arată ca o ruină. Sunt convinsă că, venind la primărie, voi reuși să finalizez acest proiect, mult așteptat de locuitorii orașului Cernavodă.

"Ultimii doi primari au risipit banii orașului" 

Cel de-al doilea motiv al revenirii este acela că, în ultimii 8 ani, primarii care au condus localitatea au nemulțumit o mare parte din cetățeni, atât prin atitudine, cât și prin felul în care au gestionat bugetul local. Mai exact, banii orașului au fost risipiți fără a fi vizibile rezultate în favoarea cetățenilor. Țineți cont de faptul că, începând cu 2016, bugetul local este de 5 ori mai mare față de cel din mandatul meu. Acest lucru se datorează faptului că, în sfârșit, Codul fiscal a fost modificat astfel încât clădirile aparținând obiectivelor nucleare plătesc impozit pe clădiri și nu mai sunt scutite integral, așa cum s-a întâmplat până în 2016.

Eu am militat zilnic, în mandatul meu, pentru acest lucru, subliniind nedreptatea pe care Codul fiscal o făcea orașului nostru și am încercat să o repar printr-o taxă compensatoare prevăzută de Codul fiscal. Mă bucur că banii au ajuns, în sfârșit, la orașul nostru, însă actuala conducere a administrației locale nu a fost înțeleaptă să-i cheltuie în binele locuitorilor săi", a declarat Mariana Mircea.

"Vreau să apăr și să ocrotesc"

Am întrebat-o pe Mariana Mircea ce calități consideră că trebuie să aibă un primar potrivit nu neapărat pentru Cernavodă, ci pentru orice oraș din România.

"În primul rând, să aibă viziune. Apoi, să înțeleagă legislația și finanțele publice, să gestioneze banii astfel încât investițiile să fie în folosul comunității, al copiilor, tineretului, vârstnicilor. Un bun primar trebuie să facă lucruri de care oamenii să fie mândri, iar orașul să se remarce. Un bun primar are, de asemenea, nevoie de o minimă inteligență și de un caracter puternic, astfel încât să nu cedeze presiunilor care ar dăuna orașului.

Și, nu în ultimul rând, are nevoie de o minimă experiență în administrația publică. Oamenii consideră că, în democrație, primar poate fi oricine: un tâmplar, un șofer, un dentist, un bunic. În teorie, oricine. Dar, în practică, nu oricine poate fi primar. Dacă acceptă orice, orice vor avea și nu va fi bine.

Trebuie să urmăriți ce sentimente îi animă pe candidați ca să puteți alege bine.

Eu m-am analizat obiectiv și am ajuns la o concluzie. Vreau să apăr și să ocrotesc. Vreau să construiesc și să creez în binele celor alături de care trăiesc de-o viață. Toată puterea și voința pe care o am în această luptă este declanșată de teama pe care o am că oamenii ar avea de suferit iar printr-o alegere greșită. Este atitudinea unei mame care încearcă să își apere copiii", a explicat Mariana Mircea.

(Comandat de Partidul Neamul Românesc, publicat de Cuget Liber, pe www.cugetliber.ro, cod mandatar financiar 21200040) 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3252 secunde