Vin ZILE IMPORTANTE pentru Armata Română! Nu lipsesc nici americanii

2525
Vin ZILE IMPORTANTE pentru Armata Română! Nu lipsesc nici americanii - tancexercitiumilitarbabadag44-1540719307.jpg

Articole de la același autor

Brigada 9 Mecanizată "Mărășești", continuatoarea tradițiior de luptă ale Diviziei Active, sărbătorește joi, 1 noiembrie, 140 de ani de la înființare.

Sărbătoarea va fi marcată printr-o serie de evenimente istorico-militare și culturale, organizate în perioada 27 octombrie 2018 - 1 noiembrie, în parteneriat cu Muzeul Militar Național "Regele Ferdinand I" filiala Constanța, Asociația Culturală și de Reconstituire Istorică "TOMIS" și fanfara militară a Forțelor Navale, astfel:

- Miercuri, 31 octombrie, începând cu ora 12.00, Brigada 9 Mecanizată "Mărășești" își deschide porțile pentru locuitorii municipiului Constanța, care vor putea vizita o expoziție de tehnică, armament și echipamente militare utilizate de militarii brigăzii în desfășurarea misiunilor specifice și vor putea afla care sunt secretele în această frumoasă meserie. De asemenea, vor fi prezentate publicului Poligonul de supraviețuire, exerciții demonstrative, reconstituiri istorice;

- Joi, 1 noiembrie, în intervalul orar 10.00 - 11.30, Brigada 9 Mecanizată "Mărășești", cu sprijinul autoritățile publice locale ale municipiului Constanța, va organiza o ceremonie militară și religioasă la Monumentul Eroilor din Războiul de Independență (platoul din fața Casei de Cultură Constanța), în cadrul căreia se vor prezenta mesaje aniversare și se vor decora drapele de luptă ale unităților aparținând brigăzii. Activitatea se va încheia cu defilarea gărzii de onoare pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Întregul eveniment va fi organizată cu sprijinul militarilor din Forțele Navale, Forțele Aeriene și a partenerilor americani și canadieni dislocați la Baza militară din Mihail Kogălniceanu. Pentru această activitate se va desfășura un antrenament general în data de 31 octombrie, începând cu ora 10.00.

XXX

Începând cu anul 2017, prin avizul favorabil al Serviciului Istoric al Armatei, Șeful Statului Major General a aprobat preluarea de către Brigada 9 Mecanizată "Mărășești" a tradițiilor militare ale Diviziei Active, înființată la data de 1 noiembrie 1878.

Marea unitate a avut inițial reședința la Tulcea până în anul 1882, când a fost mutată la Constanța și a primit denumirea de Divizia Activă Dobrogea. Sub acest nume, divizia a participat la toate campaniile militare ale Armatei Române din secolul XX. Contribuția cu totul specială la succesul unor confruntări de anvergură a desemnat-o drept una dintre marile unități terestre de bază ale Armatei Române.

În Primul Război Mondial, Divizia 9 Infanterie a participat la operația de la Mărășești ducând lupte de apărare în sectorul cel mai greu încercat al dispozitivului Armatei a 2-a. În 1917, Diviziei 9 Infanterie i-a revenit sarcina de a apăra sectorul cel mai greu și mai încercat al, în cadrul celei mai importante operații de apărare a Armatei Române, la Mărăști - Mărășești - Oituz.

În perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, Divizia 9 Infanterie a participat la acțiunile militare desfășurate în Crimeea, la luptele pentru eliberarea Transilvaniei, la Oarba de Mureș, Carei și Satu Mare și, ulterior, pe teritoriile Ungariei și Cehoslovaciei.

De la înființare și până în prezent, Brigada 9 Mecanizată "Mărășești", mare unitate tactică de forțe terestre, aparținâd Diviziei 2 Infanterie "Getica", își menține și dezvoltă nivelul capacității operaționale prin executarea tuturor activităților de instruire națională și în cadru multinațional, în locurile de dispunere la pace, în poligoanele/terenurie de instrucție națională, din afara țării și din teatrele de operații, pentru a fi gata, în termenele prevăzute, să-și îndeplinească sarcinile specifice apărării naționale, apărării colective în context aliat și în cadrul inițiativei SEEBRIG.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4271 secunde