€ 4.7581
£ 5.5051
$ 4.2739

Mai multe ştiri online:

Subofițerii vor putea fi mai ușor promovați în corpul ofițerilor! "Nu trebuie să îi pedepsim…"

Ştire online publicată Sâmbătă, 24 Martie 2018. Autor: Sorin MIHALACHE
MApN a deschis „robinetul” angajărilor, aproximativ 6.400 de posturi urmând a fi completate în perioada următoare (data limită pentru înscriere - 2 mai 2018). În afară de recrutările din sursă externă, cel mai important aspect este acela că, prin noile prevederi, subofițerii vor putea fi mai ușor promovați în corpul ofițerilor.

„Vrem să dăm o șansă celor care nu puteau trece din corpul subofițerilor în cel al ofițerilor. Mulți nu mai îndeplineau criterii de vârstă, și atunci am mărit limita de vârstă până la care se poate merge la Academia Militară. Apoi, împreună cu Direcția Medicală, am modificat criteriile ce țin de evaluarea medicală a celor care doresc să meargă mai departe în carieră. Mă refer aici în speță la cei care au fost în teatre de operații, cei care au fost răniți în teatre de operații și nu mai îndeplineau condițiile de a merge mai departe. Statul român nu trebuie să îi pedepsească pe aceștia pentru că existau niște ordine de ministru care la vremea respectivă corespundeau, dar acum nu mai corespund. Trebuie să dăm o șansă celor care s-au sacrificat pentru această țară, pentru a trece din corpul subofițerilor în cel al ofițerilor”, a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor, citat de economica.net.

În ceea ce privește repartizarea celor peste 6.000 de posturi, încă nu s-au luat decizii. Cum s-ar spune, se lucrează…

„Suntem în faza în care în organizarea internă a Statului Major al Apărării, dar și în Statele Majore ale categoriilor de forțe facem analiza distribuției acestor posturi și întreaga procedură”, a explicat Fifor. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Armata. Onoare şi Patrie!

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3782 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1116 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 1.7638 secunde