Șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Alexandru Mîrșu, trecut în rezervă

2025
Șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Alexandru Mîrșu, trecut în rezervă - 16iuniemirsurezerva1-1592290492.jpg

Articole de la același autor

Președintele României Klaus Iohannis a semnat, ieri, o serie de decrete de pensionare și trecere în rezervă printre care și trecerea în rezervă a viceamiralului cu trei stele Alexandru Mîrșu. Decretul intră în vigoare începând din 30 iunie 2020. 


Viceamiralul Alexandru Mîrșu s-a născut la data de 17 iunie 1962 în Constanța, județul Constanța. A absolvit Liceul Industrial nr.2 Mangalia, iar în perioada 1980-1984, a urmat cursurile Institutului de Marină "Mircea cel Bătrân", Facultatea Navigație. După absolvirea Institutului de Marină, a activat în calitate de comandant unitate de luptă artilerie la Dragoarele de Bază 13 și 14, apoi a fost numit comandant unitate de luptă arme sub apă la Vânătorul de Submarine 33. Începând cu anul 1988, a îndeplinit funcțiile de specialist cu artileria în Statul Major al Divizionului de Vânătoare de Submarine și de șef Birou operații și pregătire pentru luptă. Experiența dobândită și profesionalismul demonstrat au făcut să fie promovat comandant al Vânătorului de Submarine 31 din Divizionul de Corvete de la Midia. După absolvire, în anul 1999, a fost numit comandant al Dragorului Maritim 29 și, ulterior, a fost numit comandant al Secției 1 Dragoare Maritime. Începând cu luna iulie 2001, a fost șeful de Stat Major al aceluiași divizion, iar din anul 2004 a îndeplinit funcția de locțiitor al comandantului Divizionului Nave Minare-Deminare. În anul 2005, a fost promovat în funcția de șef al operațiilor în Comandamentul Operațional Naval, apoi șef al operațiilor în Statul Major al Forțelor Navale. La data de 1 decembrie 2006 a fost numit comandant al Flotilei 56 Fregate, iar trei ani mai târziu a fost promovat în funcția de locțiitor al comandantului Flotei. Prin ordin al ministrului apărării naționale, la data de 7 iulie 2010 a fost numit comandant al Flotei. Este căsătorit cu Dorina-Mihaela și împreună au o fiică, Oana.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.477 secunde