"Săptămâna cadeților", în școlile militare de maiștri militari și subofițeri

943

Articole de la același autor

Ministerul Apărării Naționale organizează, în perioada octombrie-noiembrie, în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României, seria de acțiuni "Săptămâna cadeților" în colegiile naționale militare "Tudor Vladimirescu" din Craiova, "Mihai Viteazu" din Alba Iulia, "Dimitrie Cantemir" din Breaza și "Ștefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc, în școlile militare de maiștri militari și subofițeri ale Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu" din Constanța și Forțelor Terestre "Basarab I" din Pitești, la Centrul de Instruire pentru Comunicații și Informatică "Decebal" din Sibiu, dar și la Academia Tehnică Militară "Ferdinand I" din București.


În cadrul acestui eveniment, elevi selecționați pe bază de voluntariat din instituții civile de învățământ sunt invitații elevilor și studenților militari, pentru a se familiariza cu activitățile desfășurate într-o instituție militară de învățământ.


Acțiunea "Săptămâna cadeților" face parte din campania de promovare a Armatei României și își propune să realizeze schimburi de experiență între instituțiile militare și civile de învățământ, contribuind astfel la extinderea celor mai bune modele și practici didactice, la valorificarea valențelor formativ-educative ale interacțiunii elevilor din diferite instituții de învățământ, în sprijinul conturării opțiunilor profesionale ale acestora.


La Constanța, activitățile se desfășoară în perioada 5 – 9 noiembrie. Astfel, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu" din Constanța va fi vizitată de elevi din instituțiile civile de învățământ care, în intervalul respectiv, desfășoară programul "Săptămâna altfel". Elevii invitați vor participa, alături de elevii militari, la cursuri și la activități de instruire planificate și vor putea vizita facilitățile instituției.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9196 secunde