€ 4.7612
£ 5.3976
$ 4.256

Mai multe ştiri online:

S-a schimbat legea! Caporalii vor putea deveni maiștri militari

Ştire online publicată Luni, 08 Aprilie 2019. Autor: Sorin MIHALACHE
Senatorul Mihai Fifor, fost ministru al Apărării, vine cu vești excelente pentru militarii Armatei României!

„După un efort susținut, inițiativa mea legislativă pentru modificarea și completarea Statutului cadrelor militare (Legea nr. 80/1995) a primit astăzi votul final al Senatului, în calitate de cameră decizională.

Este o victorie pentru care mă bucur nu în nume propriu, ca inițiator al proiectului legislativ, ci pentru militarii noștri, femei și bărbați de excepție, care vor avea, odată cu promulgarea și publicarea acestei legi în Monitorul Oficial, condiții de evoluție în carieră mult mai adaptate la realitățile prezentului.

De la adoptarea sa, în 1995, Statutul cadrelor militare a cunoscut multe completări, dar cred cu tărie, fără teama de a exagera, că acesta este cel mai consistent pachet corectiv de la intrarea în vigoare a legii inițiale, menit a asigura tratament egal între categoriile de militari și, ceea ce este cu adevărat important, o atractivitate sporită pentru nobila carieră în slujba Țării.

Modificările și completările adoptate astăzi prin lege cu caracter organic vizează domenii diverse, de la accesul în carieră, până la reașezarea piramidei de grade și funcții în cadrele firești și asigurarea posibilităților de evoluție în carieră pentru toate categoriile de personal militar, pe principiile transparenței și egalității de șanse.

Noile prevederi vor crește motivația personalului militar și vor contribui la întărirea gradului de fidelizare în cadrul sistemului militar”, a declarat Mihai Fifor.

Conform președintelui Ligii Militarilor Profesioniști, Dănuț Albu, unul dintre principalele beneficii ale modificărilor legislative este posibilitatea de trecere a caporalilor în corpul maiștrilor militari.

Vom reveni cu amănunte în edițiile viitoare. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Armata. Onoare şi Patrie!

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37465 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Actual
ieri, ora 11:35 Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2200 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1920 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.4446 secunde