€ 4.756
£ 5.4872
$ 4.2421

Mai multe ştiri online:

România va participa cu 120 de persoane și șapte elicoptere, la misiunea ONU de stabilizare din Mali

Ştire online publicată Miercuri, 20 Februarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
România va participa cu 120 de persoane și șapte elicoptere la operațiunea MINUSMA din Mali, care va fi o misiune de suport și nu de luptă, a informat, miercuri, într-o conferință de presă, ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș."La solicitarea ONU și în baza hotărârii CSAT din decembrie 2018, România va participa cu un detașament de elicoptere militare la misiunea multidimensională integrată ONU de stabilizare din Republica Mali, începând cu luna octombrie a acestui an. Detașamentul format din aproximativ 120 de persoane, șapte elicoptere va desfășura operații de evacuare medicală, transport de trupe și echipamente și de asigurare a suportului logistic necesar ONU din această țară, deci nu misiuni de luptă", a declarat Leș, la sediul MApN.

El a subliniat că, prin asumarea acestei misiuni, România își reafirmă angajamentul pentru asigurarea unui climat de pace și securitate globală, iar continuarea participării la misiunile ONU va contribui la creșterea profilului țării noastre ca furnizor de securitate.

"Vom aduce contribuția noastră la acțiunile MINUSMA de acordare de asistență pentru Guvernul Republicii Mali în vederea asigurării unui mediu de stabilitate a continuării implementării acordului de pace și protejarea populației civile. Decizia României de a participa la această misiune, în Mali, a fost salutată la cel mai înalt nivel de către subsecretarul general al ONU pe operații de menținere a păcii, Jean-Pierre Lacroix, în marja reuniunii de la București din 30 - 31 ianuarie", a afirmat Leș. 

Distribuie :

Armata. Onoare şi Patrie!

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3742 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1106 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 1.1931 secunde