€ 4.7081
£ 5.3199
$ 4.1377

Mai multe ştiri online:

RIP, caporal Cristinel Jianu. Ultima parașutare: un an de la tragedia de la Clinceni

Ştire online publicată Joi, 10 Mai 2018. Autor: Sorin MIHALACHE
Se împlinește, luna aceasta, un an de la tragicul incident petrecut pe Aerodromul Clinceni, unde unul dintre cei mai experimentați parașutiști, caporalul Cristinel Jianu, din Batalionul 495 Infanterie, și-a pierdut viața.

Marți, 23 mai 2017, în jurul orei 19.00 - este momentul în care survenit nefericitul accident, pe timpul unui exercițiu de parașutare, la executarea manevrelor de aterizare.

Militarului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, fiind preluat în scurt timp de o echipă SMURD și transportat la Spitalul Universitar de Urgență București, unde, cu toate eforturile medicilor, a decedat.

Caporalul Cristinel Jianu, în vârstă de 45 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2015. Era căsătorit și avea un copil.

Cristinel Jianu era un parașutist experimentat. A fost membru al Asociației Șoimii din Buzău, o echipă de parașutiști de elită din rândul militarilor, iar în ultimii ani, pe lângă cariera militară, avea contract și cu fabrica de parașute Condor SA, ca parașutist de încercare.

A scăpat cu viață în urmă cu peste un deceniu dintr-un incident asemănător, la aterizarea pe aerodromul Boboc, când a avut contact violent cu solul. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Armata. Onoare şi Patrie!

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 1.2571 secunde