Regele Mihai a murit. Fostul actor Radu Duda își va schimba titlul nobiliar

1020
1
Regele Mihai a murit. Fostul actor Radu Duda își va schimba titlul nobiliar - duda-1512551013.jpg

Articole recomandate

Principesa Margareta va deveni, după moartea Regelui Mihai, Regină. Acest fapt este prevăzut în Statutul Casei Regale și a fost, din nou, anunțat publicului pe 6 decembrie, la o zi după moartea Majestății Sale Regele Mihai.


Consortul Principesei Margareta, fostul actor Radu Duda, va primi de acum înainte titlul de "Alteța Sa Regală Principele Consort al României".

Este același titlu pe care îl are și soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, prințul Filip, Duce de Edinbugh.


Comisia Juridică din Senat are pe ordinea de zi un proiect de lege privind statutul Casei Regale, o inițiativă a președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Dezbaterea proiectului legislativ referitor la reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României a fost amânată pentru săptămâna viitoare.

Propunerea legislativă prevede recunoașterea Casei Regale ca persoană juridică de drept privat și acordarea statutului de utilitate publică. În plus, legea propune recunoașterea poziției de Șef al Casei Regale a României, ca poziție onorifică, asimilată protocolar cu aceea a unui fost șef de stat.



Comentează știrea

MIHAI
8 decembrie 2017
RADU DUDA , PRINCIPE CONSORT

Titlul de Principe Consort al Romaniei acordat Principelui Radu Duda , poate crea confuzie . El este Consort al Romaniei sau al Reginei republicane Margareta ? Speram ca parlamentul sa lamureasca aceasta problema . Consortul Duda poate fi considerat simbolul succesului democratic din Romania , acesta dovedindu-se un geniu carpatin , balcanic si european . Nimeni , incepand cu Napoleon , si continuand cu Domnitorul Cuza si regii carol I si Ferdinand , nu a reusit sa demonstreze asemenea calitati geniale ca acest iubit fiu al poporului roman . Incepand cu anul 1984 cand a devenit actor calificat , a reusit sa in doar cativa ani sa devina colonel active , sa absolve Colegiul national de Aparare , un alt colegiu in Germania , sa obtina titlul de doctor in Stiinte Militare , in paralel cu numeroase alte functii oferite de guvernanti . E musai sa adaugam ca a a vut de indeplinit misiuni importante in 23 de tari , culminand cu candidature sa la presedintia Romaniei . Emotia ne impiedica sa mai continuam . Gelosi pe cariera sa , unii si-au permis sa-l acuze pe Principe de o serie de acte de coruptie si de colaborare cu securitatea , ambele dovedind ca este un adevarat roman . Neagu Djuvara a comis blasfemia sa-l acuze ca ar fi " cioclul monarhiei " afirmatie cu care nu putem fi de accord , calitatea de cioclu revenind lui Carol II . Este cazul sa ne oprim aici cu analiza inaltului pertsonaj regal , nu inainte de a mentiona ca activitatile sale ne-au costat zeci de milioane de euro si dolari . Doar pe baza celor amintite mai sus , ar fi cazul ca Pricipele Duda sa fie numit de catre Parlament in functia de rege - presedinte al Republicii .

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 06 Decembrie 2017
Stire din Eveniment : Sună alarmele  în tot orașul Constanța!
Pagina a fost generata in 0.9246 secunde