€ 4.7581
£ 5.5051
$ 4.2739

Mai multe ştiri online:

Polițiștii și militarii pot folosi compensația de chirie la achiziția unei locuințe

Ştire online publicată Miercuri, 21 Martie 2018. Autor: Sorin HULUBEI
Proiectul de lege care prevede ca suma compensatorie acordată pentru chirie în cazul polițiștilor și militarilor să poată fi utilizată fie în vederea achitării chiriei, fie în vederea achitării ratei/fracțiunii din rată pentru achiziția unei locuințe a fost adpotat, ieri, de Camera Deputaților. Proiectul urmează să meargă la Senat.


Proiectul care modifică Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului și Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, stabilește, în noua sa formă, că polițiștii și cadrele militare care îndeplinesc condițiile de acordare a compensației lunare pentru chirie și care contractează un credit ipotecar/imobiliar destinat achiziționării unei locuințe, beneficiază de compensația lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăși durata de derulare a creditului respectiv, pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rata aferentă creditului, explică legestart.ro.


În această situație, compensația lunară pentru chirie se acordă pentru o singură locuință achiziționată pe timpul carierei. Compensația lunară nu se poate acorda concomitent pentru ambele situații – chirie și plata ratei pentru achiziția unei locuințe.


Conform actelor normative în vigoare, polițiștii și militarii în activitate numiți în primă funcție sau mutați în interesul serviciului într-o altă localitate/garnizoană decât cea în care își au domiciliul și care nu dețin locuință proprietate personală în acea localitate/garnizoană, nici ei și nici soțiile sau soții acestora, în situația în care nu li se poate asigura spațiu de locuit corespunzător, au dreptul la o compensație pentru chirie de până la 50% din salariul de bază/solda lunară, potrivit legestart.ro. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Armata. Onoare şi Patrie!

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3782 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1116 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 7.8846 secunde