Pensiile militarilor. "La negocieri, se merge cu pumnul strâns, nu cu mâna întinsă!"

5093
Pensiile militarilor.

Articole de la același autor

Discuții aprinse pe marginea întâlnirii de ieri, de la Palatul Parlamentului, unde Liviu Dragnea, alături de doi miniștri și alți înalți demnitari, plus reprezentanți ai asociațiilor militarilor în retragere și în rezervă, au discutat despre pensiile militarilor.

Unii cred în promisiuni, dar cei mai mulți consideră că este vorba doar despre gogoși electorale.

Două puncte de vedere au atras atenția, motiv pentru care le și publicăm.

"În mod cert, ăștia mint cum respiră! Ar fi o dovadă de naivitate crasă să credem că au bune intenții! Anestezie și atât! Militarii care participă la acest grup de lucru trebuie să fie militari, nu pupători de icoane politice! Prezenta Olguței Vasilescu, dușman declarat al militarilor, este de rău augur! La fel, Dragnea nu dă doi bani pe militari! Ăsta are treabă cu justiția, nu cu armata! La negocieri se merge cu pumnul strâns, nu cu mâna întinsă!"

Romulus Hâldan

"Vrăjeală, gargară de doi lei, menite să ne aburească, să nu zic prostească, dacă vom pune botul la asemenea mârșăvie. Conform principiului general valabil, ca să mimezi acțiunea și să nu se rezolve nimic, fă un comitet, comisie, în acest caz grup de lucru și dacă o mai incluzi și pe fosta ministresă Olguța Vasilescu, problema este ca și nerezolvată. Vom trăi... care vom mai apuca... și vom vedea. Promisiuni deșarte și mincinoase... nu suflă o vorbă despre nedreptatea și mârșăvia făcute pensionarilor militari prin blocarea pensiilor, nu schițează niciun semn că ar dori să le repare!"

Ioan Ardelean

XXX

Iată știrea inițială:

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, s-a întâlnit, miercuri, 27 martie, la Palatul Parlamentului, cu reprezentanți ai asociațiilor militarilor în retragere și în rezervă, cu care a discutat despre pensiile militare, stabilindu-se formarea unui grup de lucru comun care să elaboreze o nouă lege în domeniu pentru rezolvarea inechităților.

"Discuțiile au avut ca principal subiect pensiile militare. A fost abordată tema pensiilor militare, din perspectiva discriminărilor între cadrele militare care au ieșit la pensie în ani diferiți, având funcții și grade egale, dar și același număr de ani lucrați. Situația este similară cu cea din sistemul public de pensii unde, prin noua lege a pensiilor, s-au rezolvat aceste inechități. S-a stabilit formarea unui grup de lucru comun care să elaboreze o nouă lege a pensiilor militare în cel mai scurt timp", a informat un comunicat de presă al Camerei Deputaților, consultat de Agerpres.

La discuții au mai participat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, secretarul Camerei Deputaților Lia Olguța Vasilescu, secretarul Comisiei pentru apărare a Senatului, Mihai Fifor, și chestorul Camerei Deputaților Marcel Ciolacu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4972 secunde