€ 4.7607
£ 5.5053
$ 4.2327

Mai multe ştiri online:

Nu este nimic pierdut! Trei idei pentru salvarea Ligii Militarilor Profesioniști

Ştire online publicată Vineri, 08 Decembrie 2017. Autor: Sorin MIHALACHE
Am aflat cu stupoare că Liga Militarilor Profesioniști este în pericol de desființare. O organizație extrem de activă și apreciată, care apără interesele soldatului român, riscă să se dezintegreze, motivul fiind, ca în multe situații, cel de natură financiară. 
Dar, să trecem peste constatări! Militari, fiți puternici, nu vă lăsați dezbinați, nu este nimic pierdut! 


În calitate de simpatizant al LMP și având în amintire perioada în care am îmbrăcat haina militară, vin în sprijinul organizației cu trei idei: 


1. Cineva propunea ca fiecare militar să meargă la bancă și să vireze o sumă, 5 lei, 6 lei, 10 lei, fiecare cât dorește. Personal, nu cred că această modalitate este eficientă, mai ales în cazul celor care nu activează în Armată, iar timpul este principalul inamic. Nu e vorba de bani, ci de timpul pierdut: drumuri, cozi, ghișee, formulare, proceduri etc. 


De aceea, vă sfătuiesc să luați legătura cu un operator de telefonie mobilă și să creați un sistem prin care se pot face donații (de 1 euro, 2 euro, 5 euro, 10 euro) prin sms. Stând la birou, din mașină sau pur și simplu de acasă, din fața televizorului, poți alimenta instantaneu un cont. 


2. Profitați de oportunitățile comunicării prin facebook și organizați un mare eveniment/întâlnire într-un spațiu public/privat. Acolo, președintele/reprezentantul LMP să fie „înarmat” cu facturier și chitanțier, iar toți cei prezenți (militari, simpatizanți) să facă plata cotizației. Totul la vedere, transparent, tabel și semnătură. 


Stabiliți cu exactitate locul și ora, țineți cont că vor urma și zilele libere, poate ar fi bine să aveți două astfel de evenimente, astfel încât cei care sunt de serviciu într-o zi să poată merge la cea de-a doua reuniune. 


3. Pentru reducerea cheltuielilor, perfectați cât mai multe contracte de tip barter. Aveți nevoie de bani pentru contabilitate, benzină, mententanță site etc. Contactați conducerile marilor companii de specialitate (și nu numai din Constanța) și oferițile servicii la schimb (cel mai important, banner pe site și pe FB, unde aveți mulți vizitatori). Gândiți-vă ce alte servicii mai puteți oferi la schimb, cu cât mai multe, cu atât mai bine. 


XXX 


Personal, nu am înțeles foarte exact de ce nu puteți direcționa acel 2% din impozit în contul LMP. Este dreptul fiecărui angajat să îl direcționeze unde crede de cuviință (personal, susțin sportul constănțean, mai exact luptele). Dacă Armata are alte legi/regulamente, nu mai fac alte aprecieri. 
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Armata. Onoare şi Patrie!

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
luni, 15 aprilie Foto : ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni 2810 vizite, 0 comentarii ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Economie
sambata, 13 aprilie Foto : Care este viitorul profesiei de navigator? 1373 vizite, 0 comentarii Care este viitorul profesiei de navigator?
Cultură-Educație
sambata, 13 aprilie Foto : Semnal de alarmă. „Învățământul profesional este înțeles greșit de părinți!“ 1040 vizite, 0 comentarii Semnal de alarmă. „Învățământul profesional este înțeles greșit de părinți!“
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 1.439 secunde