Nenorocirea de pe strada Mircea putea fi evitată! Amănuntul care e vizibil pe înregistrarea video

8104
8
Nenorocirea de pe strada Mircea putea fi evitată! Amănuntul care e vizibil pe înregistrarea video - untitled-1510574802.jpg

Articole de la același autor

Tragedia petrecută astă noapte, în plin centrul Constanței, în accidentul din intersecția străzilor Decebal și Mircea cel Bătrân, ar fi putut fi evitată. Cel puțin aceasta este părea unui cititor al ziarului "Cuget Liber", pe care am decis să o dăm publicității mai ales după ce am vizionat înregistrarea surprinsă de camera video a unui restaurant din zonă. 


"Priviți cu atenție dinamica accidentului. Se observă clar cum Fordul iese de pe strada Decebal, cu intenția de a traversa strada Mircea, și de a-și continua deplasarea înainte, pe strada Decebal. Mircea fiind stradă cu sens unic, cel mai probabil, șoferul Fordului a privit în dreapta, a văzut doar mașina care circula pe banda a doua și a apreciat, corect, că are timp să treacă. Nu a văzut însă, și nici nu cred că avea cum să vadă, că pe banda unu venea altă mașină. 


Aici cred că este cheia și de aceea spun că accidentul putea fi evitat. După cum se observă în înregistrarea video, șoferul mașinii de teren Audi circula pe banda unu. Importantă va fi declarația șoferului de pe banda a doua, care va confirma sau nu dacă a fost vorba despre o depășire pe banda unu. 


M-am uitat cu atenție, de mai multe ori, pe înregistrarea video. Personal, cred că nici șoferul Fordului, nici șoferul din Audi nu s-au văzut unul pe altul. Nu cred că aveau cum, fiind mascați de mașina care circula pe banda a doua. 


Sunt convins că accidentul putea fi evitat, mai ales că este o intersecție cu vizibilitate. Rămâne de văzut ce anume va stabili Poliția Rutieră, cine sunt vinovații, cu ce viteză circulau cele două automobile implicate în nenorocire", este punctul de vedere al lui Cosmin Sava. 


XXX 


Un punct de vedere de luat în seamă, care ne aduce aminte de lipsa aproape totală de monitorizare a traficului rutier din Constanța. Nu sunt camere video, nu sunt radare fixe, elemente pe care le regăsim în marile orașe ale Europei. 
Ce ar însemna ca măcar principalele artere rutiere constănțene să fie dotate cu așa ceva? Cred că, încet-încet, cu amenzi severe, permise suspendate, va crește gradul de civilizație rutieră, iar numărul nenorocirilor de genul celei de astă noapte s-ar reduce semnificativ. 


Și, nu în ultimul rând! Dragi părinți, nu mai lăsați pe mâna copiilor bolizi puternici. La 20 de ani, tendința de a apăsa pedala de accelerație este uriașă…






Comentează știrea

hocus
13 noiembrie 2017
Da, putea fi evitat

Parca cand vezi STOP opresti si pleci cu a-ntaia, nu? Ce dinamica accidentului oameni buni ... Ala a crezut ca daca e noapte, strada e libera si trece si el. Alalalt, avea peste 70 ca asa se circula noaptea pe strazi goale.

parinte de copil
13 noiembrie 2017
accidente in zona

Nu stiu cine e de vina , dar acolo este un semafor care nu functioneaza nici ziua , mai ales ca fiind o scoala si un liceu in zona , sunt soferi care nu opresc chiar daca pe banda a 2-a unii opresc ca au pietoni , ei isi vad de drum . Ar putea macar ziua sa stea cei de la Politia Locala sa dirijeze traficul , daca vor sa o faca pe rutieristi !!! Pacat de ce s- a intamplat !!!

Mitica
14 noiembrie 2017
Ruleta Romanesca

Pai nu putea fi evitat. Tu ce ai fi facut in acea situatie daca ai fi fost in locul soferilor?

Dan
14 noiembrie 2017
Depășirea....

(4) Nu constituie depășire, în sensul alin. (1), situația în care un vehicul circulă mai repede pe una dintre benzi decât vehiculele care circulă pe altă bandă în același sens de circulație.

Anonim
14 noiembrie 2017
Constanta

Orasul e plin de copii de bani gata care se dau tare cu masini cumparate de taticul. De-aia isi pierd viata. Generatii intregi influentate de Fast and Furious care cred ca au lumea la picioare. Pana ajung in cosciuge. Daca veniti pe Bd. Tomis intre ora 22 si 2 dimineata veti vedea cum fac liniute intre semaforul de la intersectia cu Stefan cel Mare si semaforul de la Miga. Politia nu face nimic, camere nu sunt, copiii se distreaza in continuare. Mie deja mi-a fost distrusa viata de un copil de genul asta. Hai sa nu ne mai dam cu parerea despre depasiri si alte reguli de circulatie cat timp copiii astia se drogheaza si se dau tare cu masina dupa ce fumeaza jointuri prin cine stie ce parcari. E lucru stiut. Verificati si in parcarea de la City Park cum isi ard cauciucurile si in parcarea de la Plaja Modern si la Aqua Magic. Ce credeti voi ca fac ei dupa ce pleaca de la locurile lor de adunare? Curse in drup spre casa. Ca sa se dea smecheri, evident. Politia nu face nimic. Sunt copii de bani gata si totul se rezolva... intr-un fel sau altul.

Murphy
15 noiembrie 2017
Prostia este....

Prostia este ca, strada Mircea e doar o straduta si nu un bulevard pe care sa circuli cu vizibilitate maxima. Nu mai vorbesc ca, in intersectiile de starzi s-au dat tot felul de aprobari de constructii aiurea care reduc vizibilitatea la maxim, niet urbanism la Constanta. Apoi, fetisoara cu Q5 avea in cap doar prioritatea si conducea probabil cu viteza mare, ca,deee, vorba aia, nu mi s-o intampla tocmai mie, si iata ca i s-a intamplat tocmai ei cu prioritate cu tot. Singurul vinovat certamente este soferul fordului pentru ca, la STOP, trebuie sa opresti, sa te asiguri ca poti intra in intersectie fara riscuri, si sa deamreze rapid pentru a traversa intersectia, numai ca el, soferul, a procedat ca la indicatorul CEDEAZA TRECEREA, adica a fortat intersectia fara a se opri din mers, a se asigura, deci, a se asigra bine de tot, apoi sa demareze pentru a traversa intersectia. Trebuia sa ia in seama si posibilitatile celor care circula beti, drogati, inconstienti, grabiti, prioritari, etc. ,etc. Acum e prea tarziu, Dumnezeu sa-i odihneasca in pace ca erau prea tineri. Despre fetita cu Q5, scapa ea cu suspendare, gen Huidu, remeber, vine tati si mami cu banii, si....gata, not guilty ! Era o melodie....banii vorbesc !!!

Murphy
15 noiembrie 2017
Asa...

Pai nea Mitica, asa trebuia facut : sofer Ford stop, asigurare cu vizibilitate 100 %, deci..STOP, nu CEDEAZA TRECEREA cum cred ca a facut el. Soferita, circulatia preventiva, maxim 50 km/ora, si...la vizibilitatea Fordului, frana puternica, pe Q5 e ABS puternic, ingheta masina la franarea brusca pe pedala ! Dar...la 80-100 km...fix.....pix ! D'aia s-a intamplat ce s-a intamplat, graba strica treaba !

Răspuns la: Ruleta Romanesca
Adăugat de : Mitica, 14 noiembrie 2017
Pai nu putea fi evitat. Tu ce ai fi facut in acea situatie daca ai fi fost in locul soferilor?
Murphy
15 noiembrie 2017
Cine ? politia locala ?

Cine sa dirijeze circulatia, politia locala ? Taica vrei de 100 de ori mai multe accidente in zona ? Politia locala nu are creier, sunt fostele garzi patriotice ale lui Ceausescu, adica neica nimeni, iau si ei un salariu bun si cam atat ! Strada Decebal trebuie interzisa traficului rutier avand in vedere cate institutii sunt acolo, lasi masina la marginea orasului si te duci cu bicicleta pe Decebal, ca d'aia a facut Fagadau pizde de biciclete acolo....

Răspuns la: accidente in zona
Adăugat de : parinte de copil, 13 noiembrie 2017
Nu stiu cine e de vina , dar acolo este un semafor care nu functioneaza nici ziua , mai ales ca fiind o scoala si un liceu in zona , sunt soferi care...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6572 secunde