Misiune îndeplinită! Tragerile de luptă și acțiunile de instruire pe Marea Neagră, la final

1951
Misiune îndeplinită! Tragerile de luptă și acțiunile de instruire pe Marea Neagră, la final - fotofondmisiuneindeplinita1-1592489475.jpg

Articole de la același autor

Peste 800 de marinari militari români s-au instruit, timp de patru zile, în Marea Neagră. Este vorba despre exercițiul tactic de luptă "Shield Protector 20", organizat de Forțele Navale Române, și care a avut loc între 15 și 18 iunie, în raioanele maritime de instrucție din vestul Mării Negre, în vederea executării misiunilor de foc planificate și evaluării navelor participante la exerciții internaționale.

Conform scenariului, pe mare, fregatele "Regina Maria" și "Mărășești", corvetele "Contraamiral Eustațiu Sebastian" și "Amiral Petre Bărbuneanu", dragorul maritim "Lt. Lupu Dinescu", navele purtătoare de rachete "Lăstunul" și "Zborul", precum și remorcherul maritim "Viteazul" au executat trageri cu sisteme de artilerie și antisubmarin, exerciții de luptă la suprafață, de căutare și salvare pe mare, de remorcare, de reaprovizionare și de monitorizare a traficului naval, iar elicopterul Puma Naval IAR-330 a asigurat secvențele de luptă aeriană și a pus în aplicare procedurile de localizare a unui submarin inamic.

"«Shield Protector 20» este cel mai amplu exercițiu național organizat de către Forțele Navale Române în acest an de instrucție în zona de responsabilitate din vestul Mării Negre, cu un înalt grad de dificultate, atât din punct de vedere al complexității acțiunilor desfășurate în toate mediile de luptă, cât și al diversității tipurilor de nave participante.

Pe parcursul celor patru zile de instrucție pe mare, au fost exersate proceduri de luptă în toate mediile, conform misiunilor principale ale navelor, și manevre tactice în diferite situații, pentru menținerea nivelului de pregătire a militarilor și al capacității de reacție a Forțelor Navale Române", explică reprezentanții Statului Major al Forțelor Navale Române.

Militarii au executat trageri de luptă cu toate categoriile de armament din dotarea navelor, îndeplinind obiectivele propuse. De asemenea, navele din grupare au desfășurat în comun exerciții de reaprovizionare pe mare, remorcaj, căutare și salvare, monitorizare a traficului naval și de control al navelor comerciale. În plus, la bordul fiecărei nave, au fost desfășurate exerciții de vitalitate, control avarii și protecția forței.

Elicopterele IAR 330 Puma Naval și-au adus contribuția în cadrul grupării de nave, participând la serialele de luptă antisubmarin și la suprafață, inclusiv prin executarea misiunilor de foc și de căutare și salvare pe mare, completând astfel scenariul tactic al exercițiului "Shield Protector 20".

v v v

Exercițiul "Shield Protector 20" face parte din planul cu principalele activități al Comandamentului Flotei și vizează consolidarea deprinderilor echipajelor navelor și a structurilor de comandă, în aplicarea procedurilor standard NATO de luptă împotriva amenințărilor în cele trei medii, aerian, de suprafață și subacvatic.

În cursul zilei de ieri, navele au intrat în porturile militare Constanța și Mangalia, pentru a se pregăti pentru următoarele misiuni și exerciții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3887 secunde