Ministerul Apărării a pierdut procesul cu președintele Klaus Iohannis privind numirea generalului Ciucă șef al Armatei

3394
Ministerul Apărării a pierdut procesul cu președintele Klaus Iohannis privind numirea generalului Ciucă șef al Armatei - 618978171024x57677921400-1553858127.jpg

Articole recomandate

Curtea de Apel a respins acțiunea prin care Ministerul Apărării cere anularea decretului de numire a generalului Nicolae Ciucă în funcția de șef al Statului Major al Armatei, informează G4media.ro.


Curtea de Apel București a decis, vineri, să respingă ca inadmisibilă acțiunea formulată de Ministerul Apărării Naționale, prin ministrul Apărării Naționale, în contradictoriu cu Președintele României Klaus-Werner Iohannis, Administrația Prezidențială și Nicolae Ciucă, având ca obiect anularea decretului nr.1331/28.12.2018.

Instanța a mai decis obligarea MApN la plata către Nicolae Ciucă a sumei de 900 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată – onorariul avocatului.

Decizia Curții de Apel București nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Pe 28 decembrie 2018, președintele Klaus Iohannis a anunțat că a semnat decretul prin care îi prelungește mandatul generalului Nicolae Ciucă la conducerea SMAp. Tot atunci, Iohannis preciza că nu a fost aprobată propunerea făcută de ministrul Apărării, Gabriel Leș, privind numirea generalului Dumitru Scarlat la șefia Statului Major al Apărării.

Ulterior, Ministerul Apărării a depus o plângere prealabilă la Administrația Prezidențială prin care solicita revocarea decretului din 28 decembrie 2018.

În data de 9 ianuarie, ministrul Apărării, Gabriel Leș, susținea că decretul privind prelungirea mandatului lui Nicolae Ciucă "s-a făcut ilegal", adăugând că "instanța este cea care va stabili" care este situația de drept.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4296 secunde