€ 4.756
£ 5.4872
$ 4.2421

Mai multe ştiri online:
Teatrul de operații din Afganistan

Militari români, în comandamentul multinațional comandat de partenerii italieni

Ştire online publicată Luni, 18 Martie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Drapelul României a fost arborat în Camp Arena, Herat (Afganistan). Detașamentul românesc din misiunea TAAC-W (Train, Advise and Assist Command - West) din acest teatru de operații a deveni cel de-al optulea element al comandamentului condus de militarii italieni, alături de militari din Albania, Ungaria, Italia, Lituania, Slovenia, Statele Unite ale Americii și Ucraina. 


„Armata noastră a participat în cadrul operațiilor din Afganistan din 2002, cu trupe dislocate în Kabul, Kandahar, Baghram, Mazar-e-Sharif și, acum, Herat. Așteptăm cu nerăbdare să ne aducem contribuția la această misiune importantă”, a declarat colonelul Paul Dumitru, de la sediul Comandamentului Forțelor Întrunite din București, care a reprezentat contingentul românesc la această activitate. 


Comandantul TAAC-W, generalul de brigadă Salvatore Annigliato, a spus, la rândul său: „Sunt foarte fericit să am un partener de bază cum este România pentru a îmbunătăți nivelul de profesionalism și capabilitățile misiunii noastre. Nu am nicio îndoială că veți furniza contribuții unice și de valoare către «Resolute Support». Bine ați venit și vă mulțumesc că sunteți aici alături de toți partenerii voștri pentru a ajuta Afganistanul în atingerea unei păci de durată”. 
Stabilită în 2015, „Resolute Support” este o misiune non-combat condusă de NATO cu scopul de a instrui, consilia și asista Forțele de Securitate Naționale Afgane. Scopul acesteia este de a ajuta forțele de securitate afgane și instituțiile pentru dezvoltarea capacității proprii de apărare. 
Sursa: nato.int


Distribuie :

Armata. Onoare şi Patrie!

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 1.4255 secunde