€ 4.6635
£ 5.2853
$ 4.1283

Mai multe ştiri online:

MApN va cumpăra trei sisteme de rachete Himars. Costul - 1,5 miliarde de euro

Ştire online publicată Vineri, 16 Februarie 2018. Autor: Sorin HULUBEI
Armata Română va achiziționa trei sisteme de rachete sol-sol cu bătaie mare de tip Himars, fiecare cu câte 18 instalații de lansare, costul total al programului fiind de circa 1,5 miliarde de euro cu TVA, potrivit unui proiect de lege aprobat de Guvern și care va trebui adoptat în Parlament. 


Sistemele Himars, printre cele mai avansate din lume, sunt în dotarea forțelor armate ale Statelor Unite și ale altor câțiva aliați și pot lovi ținte terestre de suprafață sau punctuale până la 300 de km, folosind muniții inteligente ghidate prin GPS și prin sistem inerțial. 


Potrivit textului expunerii de motive, Armata a ales sistemul lansator multiplu de rachete cu bătaie mare de tip Himars pentru că este „singurul sistem lansator multiplu de rachete din NATO care poate lovi ținte până la 300 de km, cu posibilitatea de creștere a razei în viitor”. Totodată, sistemul Himars este „interoperabil cu echipamentele țărilor NATO” și „este un sistem care și-a dovedit maturitatea operațională în conflicte reale”. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Armata. Onoare şi Patrie!

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 1.3484 secunde