FORȚE PROASPETE ÎN ARMATA ROMÂNĂ! Au fost publicate rezultatele sesiunii de admitere în colegiile militare

8477
FORȚE PROASPETE ÎN ARMATA ROMÂNĂ! Au fost publicate rezultatele sesiunii de admitere în colegiile militare - 15098473361-1530196383.jpg

Articole recomandate

Colegiile naționale militare au publicat rezultatele preliminare ale admiterii în anul de învățământ 2018-2019, cele finale urmând a fi date publicității vineri, 29 iunie, după confirmarea locurilor de către candidații declarați admiși. La nivel național au fost admiși 600 elevi, dintre care 223 fete. Cea mai mare notă obținută la admitere a fost 9,97 pentru băieți și 9,99 pentru fete.


Toate colegiile au avut disponibile câte 120 de locuri. Pentru Colegiul Național Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, media maximă de admitere a fost de 9,99, iar nota minimă 8,47. La Colegiul Național Militar "Ștefan cel Mare" din Câmpulung, nota maximă a fost 9,92, iar cea minimă 8,47. Pentru Colegiul Național Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia, media maximă a fost de 9,83, iar cea minimă de 8,05. La Colegiul Național Militar "Tudor Vladimirescu" din Craiova, media maximă a fost de 9,93, iar cea minimă de 7,8.


Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" din Constanța, reînființat începând cu acest an, va genera, în viitor, o importantă bază de selecție pentru elevii și studenții unităților și instituțiilor de învățământ ale categoriilor de forțe ale armatei. La Constanța, media maximă la admitere a fost de 9,68.


"Modernizarea Armatei României noastre se face nu doar la nivelul înzestrării cu tehnică și armament de înaltă performanță, cât și prin programe coerente și eficiente de formare de profesioniști cu mentalitatea luptătorului modern, capabili să îndeplinească toată gama de misiuni cerute de mediul de securitate al secolului XXI. Aceasta este misiunea învățământului militar românesc, care trebuie să se afirme ca o structură cu adevărat performantă, un sistem de elită menit a produce elite.
Dacă privim doar rezultatele obținute de colegiile naționale militare, ai căror absolvenți promovează în totalitate și cu medii foarte mari examenele de bacalaureat din ultimii ani, înțelegem că la Breaza, la Alba Iulia, la Câmpulung Moldovenesc, la Craiova și, cu siguranță, din acest an, și la Constanța, elevii noștri au beneficiat și vor beneficia de condiții foarte bune de pregătire. Transmit felicitări tuturor celor care au promovat examenul de admitere în colegiile militare și le doresc mult succes în pregătire. Asigur, în același timp, echipele de profesori și intructori că vom continua să acordăm maximă importanță dezvoltării învățământului militar pe toate nivelurile și palierele și că vor avea întregul sprijin al conducerii MApN în derularea proiectelor de dezvoltare din domeniul lor de responsabilitate," a declarat ministrul Mihai Fifor.


În context, la nivelul Ministerului Apărării Naționale, este în analiză înființarea a unui nou liceu militar, echipele tehnice pregătind deja detaliile juridice și procedurile tehnice. 








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2871 secunde