€ 4.756
£ 5.4872
$ 4.2421

Mai multe ştiri online:

Două evenimente importante din istoria românilor, marcate de militarii din Forțele Navale

Ştire online publicată Luni, 14 Ianuarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
foto: www.navy.ro
Două evenimente importante din istoria românilor, marcate de militarii din Forțele Navale - 74-1547462523.jpg
Două evenimente importante din istoria românilor vor fi marcate în județul Iași, în perioada 14-15 ianuarie, de către militarii din Forțele Navale. 


Luni, 14 ianuarie, marinarii vor desfășura o serie de activități extra-curriculare împreună cu elevii de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" din municipiul Iași. Programul interactiv va aduce în atenția elevilor ieșeni și a marinarilor, contribuția poetului național Mihai Eminescu la dezvoltarea culturii române, cu prilejul împlinirii a 169 de ani de la nașterea marelui poet. Totodată, marinarii le vor destăinui elevilor câteva secrete din timpul marșurilor de instrucție pe mare, dar le vor prezenta și avantajele carierei în Forțele Navale. 


La finalul întâlnirii, marinarii le vor adresa elevilor invitația de a participa la ceremonia organizată marți, 15 ianuarie, la ora 11.00, de către Brigada 15 "Podu Înalt", pentru a marca ziua de naștere a poetului național Mihai Eminescu, la teiul acestuia din Parcul Copou.


Al doilea eveniment istoric, la care vor participa marinarii în județul Iași, este mai puțin cunoscut de către publicul larg. La mijlocul lunii ianuarie 1917, s-a produs cea mai mare catastrofă feroviară din România, în care și-au pierdut viața aproximativ 1000 de persoane, printre care și comandorul de Marină Alexandru Cătuneanu. Tragedia a avut loc în apropierea gării din comuna Ciurea, pe fondul unei situații de criză din Primul Război Mondial. 


Pentru a aduce un pios omagiu victimelor acestei catastrofe, Statul Major al Forțelor Navale, Brigada 15 "Podu Înalt" și autoritățile publice locale și județene ieșene organizează marți, 15 ianuarie, începând cu ora 11.00, o ceremonie militară și religioasă, la școala gimnazială din satul Lunca Cetățuii, comuna Ciurea. Cu acest prilej, reprezentantul conducerii Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul de flotilă Cornel Rogozan, va acorda școlii din localitate denumirea "Comandor Alexandru Cătuneanu", o personalitate marcantă a Marinei Militare Române, care a contribuit la dezvoltarea hidrografiei, cartografiei și oceanografiei în România.


Distribuie :

Armata. Onoare şi Patrie!

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3742 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1106 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 1.4221 secunde