Cum arată noul bolid militar românesc, Dracon, produs fulger în 45 de zile

12592
Cum arată noul bolid militar românesc, Dracon, produs fulger în 45 de zile - draconaromaniantacticalvehiclecr-1526646656.jpg

Articole recomandate

Un nou bolid militar românesc, Dracon, produs de firma Stimpex, a luat ochii presei străine prin faptul că este asamblat extrem de rapid, în doar 45 de zile și utilizează componente din industria civilă.



Vehiculul blindat ușor Dracon a fost expus în cadrul târgului de Apărare BSDA 2018, potrivit site-ului Army Recognition.



Dracon este produs pe un șasiu și motor Ford F550 și este prezentat ca un blindat ușor extrem de versatil, disponibil în două variante de lungime.

Compania românească și-a propus să utilizeze mai multe componente disponibile pe piața civilă pentru a diminua costul operațional al mașinii blindate Dracon, după cum a explicat Catalin Enescu, inginer de design mecanic, pentru Army Recognition.

Vehiculul militar Dracon oferă o protecție de nivel 2 (după criteriul STANAG 4569). La o greutate de 1.200 kg. poate fi utilizat ca platformă pentru lansatoarele antitanc AG9 sau rachetele israeliene Spike, scrie realitatea.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2243 secunde