Cum a motivat Iohannis respingerea generalului Scarlat. "Nu se respectă rigorile legii"

6606
Cum a motivat Iohannis respingerea generalului Scarlat.

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în urmă cu puțin timp, după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), că a semnat un decret prin care îi prelungește mandatul generalului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării, el precizând că propunerea făcută de ministrul Apărării, Gabriel Leș, nu a fost aprobată.

"Această propunere (n.r. - gen. lt. Dumitru Scarlat) făcută de ministrul Apărării nu respectă rigorile legii. În consecință, CSAT nu a aprobat solicitarea ministrului Apărării, o situație foarte neplăcută, care arată o dată în plus, dacă ar fi fost nevoie, că PSD nu este capabil să gestioneze problemele mari ale țării. În situația în care am ajuns, practic, nu există o propunere valabilă pentru persoana care va prelua funcția de șef al Statului Major al Armatei. Deci, nu există o propunere pentru șeful Armatei. Mandatul generalului Ciucă se termină pe 31 decembrie. România nu poate să rămână fără șef al Armatei. Această situație generată de incompetența PSD trebuie rezolvată. După ședința CSAT, am rezolvat-o. Am luat decizia și am semnat și trimis spre publicare decretul prin care se prelungește mandatul de șef al Armatei pentru generalul Ciucă", a explicat Iohannis într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni.

El a menționat că generalul Nicolae Ciucă este "un soldat recunoscut, competent, cu rezultate dintre cele mai frumoase".

"Bine ar fi fost ca această chestiune să-și fi găsit mai repede soluționarea, dar în continuare cred că Armata României trebuie să știe cine o conduce și cum o conduce", a menționat președintele, citat de Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7074 secunde