Cadre medicale de la Spitalul Militar Constanța, în luptă cu COVID 19 în America

2326

Articole de la același autor

Un medic și un asistent medical din cadrul Spitalului Militar de Urgență "Dr. Alexandru Gafencu" Constanța fac parte din echipa medicală care a plecat în America, la sfârșitul lunii mai, pentru a oferi sprijin în lupta cu coronavirusul.

O echipă de 15 specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale a plecat, în ultimele zile ale lunii mai, spre statul Alabama, pentru a oferi sprijin în lupta cu virusul SARS-CoV-2. Este vorba despre cinci medici, cinci asistenți medicali și cinci specialiști în domeniul evitării contaminării cu virusul respectiv. Din echipa respectivă fac parte și două cadre medicale de la Spitalul Militar de Urgență "Dr. Alexandru Gafencu" Constanța. Este vorba despre dr. Costin Aurelian Ardeleanu și plutonier major Florin Rizea, asistent medical principal.

Medic cu o bogată experiență peste hotare

Medic primar cu specializare în terapie intensivă, dr. Costin Aurelian Ardeleanu a lucrat în ultimii ani în mai multe spitale europene. Absolvent al Facultății de Medicină "Ovidius" Constanța, cu un master în morfologie normală și patologică, dr. Costin Aurelian Ardeleanu și-a început rezidențiatul la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, apoi a lucrat la Institutul de Boli Cardio-Vasculare "C.C. Iliescu", finalizând rezidențiatul la University Hospital Letterkenny din Irlanda.

"Dornic de cunoaștere și experiență în anestezie - terapie intensivă, după obținerea diplomei, dr. Ardeleanu a practicat această specialitate, începând din 2012, în diverse spitale universitare europene: CHU Limoges - Spital Universitar Limoges- Franța (Anestezie în Chirurgia Toracică), CHU Necker Enfants Malades - Paris - Spital Universitar Necker (Anestezie în Chirurgia pediatrică), Universitatea de Medicină Dublin-Irlanda (Anestezie Loco-Regională), Le Centre Hospitalier du Mans - Spital Regional Le Mans - Franța, Spitalul Universitar Letterkenny - Irlanda (CONSULTANT Anesthesia& ICU - Irlanda - Teaching Post), CHU RENNES- SPITAL Universitar Rennes-Franța", au precizat reprezentanții Direcției Medicale din cadrul MApN.

Începând cu 1 aprilie, dr. Ardeleanu s-a alăturat echipei Spitalului Militar Constanța pentru o perioadă determinată de șase luni. "La puțin timp de la angajare a venit propunerea de a participa la o misiune internațională, pe care, după experiența dobândită în cariera medicală internațională, suntem convinși că o va onora cu profesionalism", au mai transmis reprezentanții ministerului de resort.

Misiuni în teatrele de război

Din echipa care a plecat, pe 25 mai, în Statele Unite ale Americii, face parte și plutonierul major Florin Rizea, asistent medical principal. Absolvent al Școlii Postliceale Sanitare din Constanța în 2003, acesta s-a angajat ca personal sanitar în Armată în 2006. În prezent este încadrat în Secția Anestezie – Terapie Intensivă a Spitalului Militar Constanța.

"Plutonierul major Florin Rizea are experiență în teatrele de operații din Afganistan, unde a executat două misiuni ca sanitar principal în Batalionul de infanterie destinat protecției forței în baza aeriană Kandahar, dar și în Kabul, la Spitalul Militar Multinațional ROL 2. Aceasta este căsătorit și are o minunăție de fetiță. Colegii din Direcția Medicală, precum și cei din Spitalul Militar de Urgență Constanța îi urează succes în misiunea din SUA", au transmis reprezentanții Direcției Medicale. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6515 secunde