€ 4.6975
£ 5.3305
$ 4.1192

Mai multe ştiri online:

Armata se pregătește să angajeze mii de persoane. Cum rămâne cu salariile militarilor?

Ştire online publicată Vineri, 02 Martie 2018. Autor: Sorin HULUBEI
Mii de posturi din Armata Română urmează a fi deblocate, în baza unui memorandum aprobat săptămâna trecută în Guvern. Asta, în condițiile în care sunt deja anunțate investiții masive în nave de luptă și submarine. În același timp, militarii se plâng că ar trebui să fie plătiți la nivelul armatelor din țările membre NATO. 


„Săptămâna trecută am reușit să aprobăm în Guvern memorandumul pentru a debloca în jur de 6.400 posturi în Armata Română. Este vorba de încadrări pe care dorim să le facem în perioada imediat următoare. Sunt funcții de toate tipurile, de toate categoriile: și soldați, și subofițeri, și maiștri militari, și ofițeri. Sunt 400 de posturi de medici pe care dorim să îi încadrăm, în jur de 50 de psihologi pe care dorim să îi încadrăm în Armata Română. Încercăm într-un termen zic eu relativ scurt să putem încadra aceste funcții, astfel încât să acoperim un gol destul de mare, lăsat de plecarea anul trecut, în vară, a în jur de 8.000 de oameni din Armata Română”, a spus ministrul, citat de digi24.ro. 


El a menționat că luni se va face o analiză la nivelul ministerului în privința necesităților de personal pe fiecare structură și că speră ca, prin această măsură, să fie atrași cât mai mulți tineri spre cariera militară. Întrebat despre cei care au părăsit sistemul militar anul trecut, ministrul Mihai Fifor a spus că și-ar fi dorit ca aceștia să nu plece și că retribuția nu ar trebui să primeze pentru militarul român.


„A fost legislație, au putut opta pentru plecare. Cine a dorit să facă această opțiune, a făcut-o și a plecat, nu pot eu explica de ce au luat această decizie. Eu, sincer să fiu, mi-aș fi dorit să nu plece foarte mulți. Consider că n-ar trebui pentru militarul român totul să se rezume la retribuție și nici nu cred că se întâmplă așa. Cred că marea masă a militarilor români, dacă nu chiar toți, simt altfel lucrurile decât doar salarial. (...) Vestea bună este că salariile au crescut în Armata Română în medie cu 3,6%”, a precizat Fifor.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Armata. Onoare şi Patrie!

Top ştiri din ultimele 7 zile

Cultură-Educație
joi, 17 ianuarie Foto : Doliu în învățământul constănțean! A murit un respectat profesor 2128 vizite, 0 comentarii Doliu în învățământul constănțean! A murit un respectat profesor
Fun
marti, 15 ianuarie Foto : Horoscop 1593 vizite, 0 comentarii Horoscop
Economie
luni, 14 ianuarie Foto : Afacerea „corveta multifuncțională“  - un scandal cât Marea Neagră 1225 vizite, 0 comentarii Afacerea „corveta multifuncțională“ - un scandal cât Marea Neagră
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 1.3313 secunde