€ 4.7581
£ 5.5051
$ 4.2739

Mai multe ştiri online:

Armata se pregătește să angajeze mii de persoane. Cum rămâne cu salariile militarilor?

Ştire online publicată Vineri, 02 Martie 2018. Autor: Sorin HULUBEI
Mii de posturi din Armata Română urmează a fi deblocate, în baza unui memorandum aprobat săptămâna trecută în Guvern. Asta, în condițiile în care sunt deja anunțate investiții masive în nave de luptă și submarine. În același timp, militarii se plâng că ar trebui să fie plătiți la nivelul armatelor din țările membre NATO. 


„Săptămâna trecută am reușit să aprobăm în Guvern memorandumul pentru a debloca în jur de 6.400 posturi în Armata Română. Este vorba de încadrări pe care dorim să le facem în perioada imediat următoare. Sunt funcții de toate tipurile, de toate categoriile: și soldați, și subofițeri, și maiștri militari, și ofițeri. Sunt 400 de posturi de medici pe care dorim să îi încadrăm, în jur de 50 de psihologi pe care dorim să îi încadrăm în Armata Română. Încercăm într-un termen zic eu relativ scurt să putem încadra aceste funcții, astfel încât să acoperim un gol destul de mare, lăsat de plecarea anul trecut, în vară, a în jur de 8.000 de oameni din Armata Română”, a spus ministrul, citat de digi24.ro. 


El a menționat că luni se va face o analiză la nivelul ministerului în privința necesităților de personal pe fiecare structură și că speră ca, prin această măsură, să fie atrași cât mai mulți tineri spre cariera militară. Întrebat despre cei care au părăsit sistemul militar anul trecut, ministrul Mihai Fifor a spus că și-ar fi dorit ca aceștia să nu plece și că retribuția nu ar trebui să primeze pentru militarul român.


„A fost legislație, au putut opta pentru plecare. Cine a dorit să facă această opțiune, a făcut-o și a plecat, nu pot eu explica de ce au luat această decizie. Eu, sincer să fiu, mi-aș fi dorit să nu plece foarte mulți. Consider că n-ar trebui pentru militarul român totul să se rezume la retribuție și nici nu cred că se întâmplă așa. Cred că marea masă a militarilor români, dacă nu chiar toți, simt altfel lucrurile decât doar salarial. (...) Vestea bună este că salariile au crescut în Armata Română în medie cu 3,6%”, a precizat Fifor.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Armata. Onoare şi Patrie!

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3772 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1114 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 1.1874 secunde