Apărarea la Marea Neagră. Declarații ministru Mihai Fifor

1420
Apărarea la Marea Neagră. Declarații ministru Mihai Fifor - armata-1539067106.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Apărării naționale, Mihai Fifor, l-a primit luni, 8 octombrie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, pe generalul-maior Vladimer Chachibaia, șeful Statului Major General al Forțelor Armate Georgiene, care efectuează o vizită în România, în perioada 8-10 octombrie, la invitația șefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

În cadrul întâlnirii dintre ministrul Fifor și generalul-maior Vladimer Chachibaia, au fost aduse în discuție teme de interes comun, precum cooperarea bilaterală și situația de securitate de la Marea Neagră.

"La reuniunea ministerială NATO, de săptămâna trecută, am analizat, în cadru aliat, progresele înregistrate de Georgia în implementarea Pachetului substanțial NATO-Georgia (SNGP), evidențiindu-se nevoia de intensificare a dialogului dintre NATO și Georgia. Asigurarea securității regionale este alt element-cheie al acestei cooperări, situația din zona Mării Negre continuând să fie caracterizată de evoluții complexe și diversificate. Apreciez angajamentul Georgiei la eforturile Alianței de asigurare a securității în regiune, ambele state având un rol important ca state riverane", a declarat ministrul Fifor.

Agenda discuțiilor dintre generalul Nicolae Ciucă și generalul-maior Vladimer Chachibaia a cuprins subiecte cu privire la identificarea unor noi domenii de cooperare între forțele armate ale celor două țări, precum și diversificarea modalităților de instruire în comun. Activitățile militare de cooperare româno-georgiene acoperă domenii cum ar fi: domeniul pregătirii personalului, domeniul medico-militar și cel al protecției informațiilor militare clasificate.

În zilele următoare, delegația georgiană va desfășura vizite de lucru la unități subordonate Statului Major al Apărării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4442 secunde