Anchetă în cazul tragediei din Lazu. "Viteza nu poate fi considerată un factor intenționat"

25814
13
Anchetă în cazul tragediei din Lazu.
În urmă cu aproximativ trei săptămâni, un grav accident rutier avea loc în localitatea constănțeană Lazu. Neasigurarea la schimbarea benzilor de mers și viteza au fost ingredientele fatale pentru o femeie, în vârstă de 66 de ani. Anchetatorii iau în considerare fiecare detaliu, iar cel mai optimist termen pentru o soluție în dosar este anul 2018.

În data de 21 noiembrie, Nicoleta Prioteasa conducea un autoturism Dacia Sandero Stepway, pe DN 39, dinspre Constanța către Agigea, iar pe raza localității Lazu, nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers de pe banda 1 către banda 2, mașina fiind violent lovită din spate de un autoturism marca Mercedes, condus de Andrei Ionescu, un tânăr de 23 de ani, din Constanța. În urma impactului, Maria Patachia, pasageră pe scaunul din dreapta în autoturismul Dacia, a intrat în stop cardio-respirator și a decedat ulterior.

Cu toate că mulți s-au grăbit să arunce vina pe tânărul aflat la volanul autoturismului Mercedes, care a apăsat prea tare pedala de accelerație, el este în prezent parte vătămată în dosar, iar anchetatorii au asigurat ambele părți că vor lua în considerare toate variantele în cadrul dosarului. Deocamdată au fost efectuate expertize, iar o soluție ar putea fi dată abia anul viitor.

"Din punctul meu de vedere, fără a influența în niciun mod ancheta, pot să vă spun că nu este nimic special la acest accident. Nu se observă un factor intențional sau un factor de intenție indirectă. Viteza nu poate fi considerată un factor intenționat pentru consecințele accidentului. Este prematur să tragem concluzii despre acest accident și trebuie luați în considerare mai mulți factori", afirmă surse din cadrul anchetei.

Înjunghiat în spate de prietenul său, cu trei luni înainte de accident

Deși între timp a avut dreptul de a conduce din nou, Andrei Ionescu a refuzat să se mai urce la volanul autoturismului și le-a spus apropiaților că nu mai vrea să pună mâna pe volan o bună bucată de vreme. El este în prezent internat în Sanatoriul Techirghiol, unde se recuperează.

Dragoș Andrei Ionescu are nevoie de tratament întrucât, în prima zi a lunii august, a fost înjunghiat în spate cu un cuțit chiar de un prieten de-al său, Niky Alin Popescu, care-i datora o sumă de bani. Evenimentul a avut loc pe strada Theodor Speranția din cartierul Km 5. Enervat peste măsură că i s-a cerut achitarea împrumutului, Nicky a scos un cuțit și și-a înjunghiat în spate prietenul, tăindu-i mușchiul lombar stâng în totalitate. Acesta nu s-a mulțumit cu atât și a spart parbrizul și a zgâriat autoturismul Mercedes cu care Andrei Ionescu avea să fie implicat în accidentul de la Lazu. 

Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Mos Gerila
15 decembrie 2017
Subiect PENAL

Atunci hai sa gonim pe strazi toti cu 150 km/h.Asa vrea SORIN HULUBEI

VV
15 decembrie 2017
V-au manjit

Baiatul e parte vatamata??? Vitrza nu este un factor de intentie??? 1 Hai sa ne gon toti prin oras cu 200 si daca imi iesr cineva in cale e vina lui. Alt rezultat ar fi fost cu 59 km pe ora. Deci cu cat v-au platit pt articol.

Gogu
15 decembrie 2017
Viteza excesiva trebuie considerata ca si ...tentativa de omor !

O tara condusa de niste nenorociti datorita unui electorat la fel de nenorocit !

Andrei pleaca la manastire
15 decembrie 2017
Andrei are nevoie de tratament

Domnule Sorin,ati uitat sa informati cititorii ca Andrei Ionescu a avut in copilarie scarlatina si putin mai tarziu tuse magareasca, saracul de el.Stiu,nu am gasit nicio legatura intre tusea magareasca si moartea femeii in accident.Dar dvs ce legatura ati gasit intre acident si cutitasul Nicky ? Asa ca sa-l bocim si noi pe acest vitezoman iresponsabil ?

europeanu
15 decembrie 2017
Hotii la parnaie !

Legile sunt facute de pesedei pentru pesedei. Daca acest cocalar nu este pesedeu el trebuie sa dea spaga pesedeului pentru a demonstra ca viteza nu e periculoasa. Si nici nu e periculoasa. Vine ceva, asa nedefinit si apasa pe acceleratie cu ajutorul piciorului sau. El nu e de vina. Mortul e. A se vedea ce incearca sa faca pesedeii in parlamentul plin de olteni puturosi si hoti.

Catalin
15 decembrie 2017
Pentru autorul articolului

Pe cate indicatoare de informare rutiera ati vazut scris VITEZA nu UCIDE?

ion
15 decembrie 2017
Ha ha

Cat e spaga sa luati partea la vitezomanii care ucid pe strazi ?

Andrei
15 decembrie 2017
.

Sorin Hulubei , ia zi-ne si noua , tu ca ziarist absolvent de Andrei Saguna ai hotarat ca soferul daciei Sandero nu s-a asigurat? Sau ai auzit tu din surse sigure? Si mai zi-ne care sunt sursele alea sigure ale tale, din cadrul anchetei ,atata timp cat politia nu a luat o decizie oficiala , iar de o parere neoficial nu se pune problema. Zi-ne cine a declarat citatul pus de tine. SI poate ne zici si cum e cu "Viteza nu poate fi considerată un factor intenționat pentru consecințele accidentului" , nu de alta , dar se va face expertiza de viteza si de dinamica a accidentului (in alte cuvinte o sa se stabileasca daca soferul mercedesului (cu care nuuuu te cunosti sigur ) facea slalom printre masini si avea o viteza mult prea mare). Si daca tot ne-ai scris tot trecutul lui , poate ne zici si cum a zis "Da-o-n p... mea de femeie" cand a iesit din masina la accident. Sau asta nu da bine ?

AndreiR
15 decembrie 2017
prosti si fuduli

tara plina de tembeli trepanati si analfabeti! banul este azi singurul interes al romanilor. prosti si fuduli! laudarosi! o societate pierduta, fara valori morale! asta se vede si pe sosele la volanul automobilelor- o gramada de prosti analfabeti, fuduli cu etichete la vedere, care stau in trafic cu o mana pe volan si alta pe telefonul mobil, ce dracu or citi pe telefoanele acelea, ca tot prosti, inculti si agramti sunt!

Elena
15 decembrie 2017
Ancheta in cazul tragediei din lazu

Sa iti fie rusine domnule sorin nu sinteti ziarist sinteti o gluma .viteza nu este un factor decisiv dar daca ar fi condus cu viteza legala nu ar fi existat un deces.deci noi ar trebui sa il plinge pe domnul andrei ca saracul este la tratament .dar cred ca ati incasat destui banii pentru articol

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5281 secunde