€ 4.7564
£ 5.5575
$ 4.2005

Mai multe ştiri online:

Vreți să vedeți cum arată "Marea în culori pe pânză"?

Ştire online publicată Luni, 06 August 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Muzeul Național al Marinei Române găzduiește, săptămâna aceasta, două vernisaje importante. Primul va avea loc joi, 9 august, ora 17.00, în salonul expozițional „Comandor Dimitrie Știubei”. Este vorba despre expoziția de pictură marină „Marea în culori pe pânză”, semnată de cunoscutul artist Alexandru Ghinea. Evenimentul va fi prezentat de președintele Asociației Artiștii Dobrogeni, Mirela Turtoi. Expoziția poate fi admirată în perioada 9 august-14 septembrie.

Cea de-a doua se va desfășura vineri, 10 august, începând cu ora 14.00. De data aceasta, publicul este invitat la vernisajul expoziției de pictură „Introspecție cromatică”, semnată de cunoscutul pictor marinist, fost ofițer de marină, Mircea Popițiu.

Fidel misiunii sale de credință, în urmă cu aproximativ 13 ani, el și-a vernisat prima expoziție, intitulată „Spații 2005”, tot la Muzeul Național al Marinei Române. La acel moment, pictorul mărturisea: „Nu mă pot dezlipi de spațiul marin al apelor, pentru că pot să spun că i-am aparținut din 1979 până în 2000. Întotdeauna am fost fascinat de frumos și probabil că latura sentimentală a fost mai puternică. Pentru mine, pictura reprezintă un spațiu experimental vizavi de mine și lumea ce mă înconjoară. Culoarea și materialele îmi oferă posibilitatea restituirii sentimentelor pe care le am la un moment dat”.

Expoziția va fi vernisată de directorul Muzeului de Artă Constanța, criticul Doina Păuleanu, și va putea fi vizitată până pe 2 septembrie. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Litoral 2018

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 1.9172 secunde