Mai multe ştiri online:

Expoziția "Porți albastre" a ajuns la Muzeul Marinei

Ştire online publicată Marţi, 07 August 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Muzeul Național al Marinei Române, împreună cu Filiala Constanța a Ligii Navale Române vă invită vineri, 10 august, la un nou vernisaj de pictură. Astfel, expoziția „Porți albastre” va avea loc începând cu ora 16.00 și va reuni lucrări semnate de Anca Donici, Nermin Hogea-Susam, Monica-Maria Goșoiu, Ina-Ioana Iordan, Elena-Dordea Stănescu și Mihaela Roca, membre ale Atelierului „Comandor Val Donici”.

Invitatul special al acestui eveniment este artistul plastic Mariana Montegaza din Craiova.

Expoziția va fi prezentată de către criticul de artă Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă Constanța.

Expoziția poate fi admirată de cei interesați până pe data de 26 august.

Precizăm că Anca Donici este fiica regretatului pictor Val Donici, iar pictura reprezintă pentru ea marea pasiune, căreia a început să-i dedice tot timpul după pensionare.

„După ce a trebuit să ies la pensie, pentru că m-am îmbolnăvit, am început să-mi ocup timpul cum am putut mai frumos, făcând ceva care să-mi bucure sufletul: pictura”, a declarat artista, care poartă mereu în suflet marea și amintirea tatălui său. Ea a precizat că atunci când crești într-un astfel de atelier, simți mirosul de uleiuri, te miști în acel univers și te mai și murdărești, dar este imposibil ca acest lucru să-ți iasă din suflet. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Litoral 2018

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 1.8573 secunde