€ 4.655
£ 5.1783
$ 4.1067

Mai multe ştiri online:

"Doamna mărilor" vă așteaptă la Centrul "Jean Constantin"

Ştire online publicată Joi, 09 August 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Dragi turiști, dragi constănțeni sunteți așteptați, astăzi, la proiecția filmului „Doamna mărilor”, dedicat fregatei „Mărășești”, cea mai mare navă de război construită vreodată de români.

Evenimentul va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, joi, 9 august, de la ora 18.00, în contextul sărbătoririi Zilei Marinei Militare. Accesul în sala de spectacol se va face cu 30 de minute înaintea începerii proiecției.

Precizăm că fregata „Mărășești” a fost cea mai mare navă militară construită într-un șantier din țara noastră, producție 100% românească. Motoarele au fost produse la Reșița, iar corpul navei la Galați. Inițial, când a ieșit pe poarta Șantierului din Mangalia, în anul 1985, a fost catalogată ca fiind crucișător, deși nu avea caracteristicile necesare. La acel moment, i s-a dat numele de „Muntenia”, apoi, imediat după Revoluția din 1989, nava s-a numit „Timișoara”, în memoria victimelor din orașul de pe malul Begăi. Odată cu schimbarea numelui, a fost retrogradată în clasa distrugătoarelor. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Litoral 2018

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
joi, 13 decembrie Foto : Diseară se închide Târgul de Crăciun din Piața Ovidiu 3842 vizite, 0 comentarii Diseară se închide Târgul de Crăciun din Piața Ovidiu
Sănătate
miercuri, 12 decembrie Foto : Tratament salvator la Spitalul de Urgență Constanța! 3574 vizite, 0 comentarii Tratament salvator la Spitalul de Urgență Constanța!
Economie
joi, 13 decembrie Foto : Mișcarea sindicală  din transportul naval se reorganizează 1722 vizite, 0 comentarii Mișcarea sindicală din transportul naval se reorganizează
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 1.7741 secunde